Zagreba Lajfhaki

Slani kroasani punjeni jajima i slaninom

Ovi kroasani od jaja, slanine i graha toliko su zasitni i ukusni da mogu biti puni obrok za doručak.

Materijali

Porcije: 4

16 trakica slanine

4 kroasana s maslacem prerezana na pola

100 gr. cheddar, sitno naribani

400 gr. bijeli grah, iz konzerve, ocijeđen

malo Worcestershire umaka

malo ljutog kečapa ili ljutog umaka po izboru

4 jaja

e.p. maslinovo ulje

sol, crni papar

Postupak

Ispecite trakice slanine na roštilju ili ih pecite dok ne postanu hrskave. Zagrijte pećnicu na 200°C na zraku.

Kroasane premjestiti u lim za pečenje obložen neprianjajućim papirom, prerezati vodoravno, slaninu, sir i mahune podijeliti na pola, posuti s malo Worcestershirea i ljutog kečapa ili nekog drugog ljutog umaka. Zatvorite kroasane i pecite ih 10-15 minuta dok se sir ne otopi.

Jaja ispecite na laganoj vatri u neprianjajućoj tavi na malo maslinovog ulja, posolite i popaprite te ih stavite na kuhinjski papir da se ocijede. Kroasane napunite jajetom i poslužite odmah.

časopis za masline.gr

Exit mobile version