Zagreba Lajfhaki

Slatka juha od bundeve s narančom i đumbirom

Topli, pikantni okus đumbira miješa se sa slatkim, voćnim mirisom bundeve u baršunastoj juhi koja ne zahtijeva posebno kuharsko umijeće, niti puno vremena za pripremu.

Ako želimo još više poboljšati njegov okus i hranjivost, dodamo nekoliko kapi naranče koja našoj hrani daje dodatnu dozu svježine i vitamina C.

Sastojci (za 8-10 porcija)

1 srednje slatka bundeva, oguljena i narezana na kockice

sok od 2 velike naranče

6 sp. pileća ili povrtna juha

1 komad đumbira (oko 2-3 cm), naribanog

1 glavica luka nasjeckana

1 poriluk izrezan na kolutove

1 žličica slatka paprika slatka

2 češnja češnjaka, naribana

1 žličica od juhe maslinovo ulje (za pirjanje)

4 žličice od juhe maslinovo ulje (za kuhanje)

sol i papar

Postupak

U velikom loncu zagrijte maslinovo ulje na srednjoj vatri i dodajte luk i češnjak. Pirjajte 2-3 minute dok ne počnu omekšavati. Dodajte bundevu, poriluk, đumbir, posolite i popaprite te pirjajte još 2-3 minute.

Zatim ulijte sok od naranče, temeljac i maslinovo ulje te pustite da se juha kuha 20-ak minuta ili dok bundeva ne omekša. Umutite u blenderu i poslužite vruće u dubokoj posudi.

časopis za masline.gr

Exit mobile version