Peciva s bundevom s mirisom naranče su nam najdraža i svi koji su ih probali ostali su očarani.
Današnje lepinje su stvarno ukusne i možete ih napraviti u mnogo varijanti jer uvijek ovisi o začinima koje dodate. Svatko tko ih je probao ostao je očaran. Savršene su za jelo obične, ali i za priloge uz slana jela, posebice uz sireve. Probajte ih s gorgonzolom i drugim posebno zrelim sirevima. Uparite finu platu mekih, zrelih sireva s ovim pecivima i dobit ćete nezaboravnu večeru. Pogledajmo zajedno recept.
Materijali
48 grama svježeg pivskog kvasca (znamo da je to puno, ali možete pokušati s manje ako želite) + 4 žlice tople vode
200 gr. šećera u prahu (i sa manje ispadnu savršeno)
1 kg brašna
1/2 žličice soli
500 gr. bundeva spremna
5 žlica svježe iscijeđenog soka od naranče
120 gr. suncokretovo ulje (i malo za četkanje)
Naribana korica dviju naranči
1 šaka badema, oguljenih i nasjeckanih
Malo vanilije
Provedba
U zdjelu stavite toplu vodu i kvasac. U drugu zdjelu multimiksera stavite bundevu, šećer, sok od naranče, ulje, koricu i vaniliju te miksajte najmanje pet minuta velikom brzinom.
Prosijte pola brašna, dodajte kvasac i smjesu od bundeve. Polako dodajemo drugu polovicu brašna dok ne dobijemo mekano tijesto, koje bi se trebalo lako odvajati od zidova multimiksera. Zatim dodajte bademe i zamijesite tijesto (po želji iu svakom slučaju ih možete staviti samo na površinu, a ne u tijesto). Zatim ostavimo poklopljeno tri sata na sobnoj temperaturi dok se ne udvostruči.
Kada istekne vrijeme, podijelite tijesto i oblikujte kiflice. Premažite ih uljem i ostavite da se dižu još 30 minuta. Zatim ih stavite u pećnicu i pecite oko 45 minuta na 180 stupnjeva.
Kada su kiflice lijepe i zlatne, ostavite ih da se ohlade i uživajte
jenny.gr