Zagreba Lajfhaki

Slatki čips od banane: Kako jednostavno napraviti zdravi međuobrok kod kuće

Ako se pitate što učiniti sa zrelim bananama koje imate na pultu, slatki čips od banane je odgovor! Ova grickalica idealna je za zamjenu nezdravih grickalica savršeno hranjivom i slatkom poslasticom. Vrlo je jednostavno rješenje da svaki trenutak u danu sa sobom nosite hranjivu užinu i da banana postane omiljeno dječje voće za užinu u školi.

Recept koji preporučamo posebno je ukusan jer bananu narežete na tanke ploške i prije pečenja ih umočite u limunov sok koji na jedinstven način uravnotežuje slatki okus banane. Sve što trebate učiniti je ostaviti da se kriške osuše u pećnici, a kada ih prvi put probate, sigurno je da ćete ih htjeti raditi opet i opet.

Pogledajte recept ispod:

Domaći čips od banane
Materijali

2 velike banane

sok od 1 limuna

Postupak

priprema: Zagrijte pećnicu na 120°C. Na veliki lim za pečenje stavite list papira za pečenje.

Pravimo smjesu limun-voda: U maloj posudi pomiješajte 4 dijela vode s 1 dijelom limunovog soka.

Pečenje: Banane narežite na tanke ploške. Jedno po jedno umačite u zdjelu i ravnomjerno rasporedite po tepsiji. Pecite 1 ½ do 2 sata dok ne postane hrskavo.

Pustite ih da se ohlade: Izvadite kriške iz kalupa i ostavite da se ohlade. (Ako ostanu mekani nakon pečenja, to je normalno i stvrdnut će se kad se ohlade).

Kako sačuvati čips od banane

Čuvajte ih u hermetički zatvorenoj posudi (staklenoj ili plastičnoj) ili u 1 vrećici za hranu s patentnim zatvaračem. Na taj način se čuvaju do 1 tjedan.

Jednostavne ideje za ukusne zalogaje

Čips od banane se naravno može uživati ​​i u čistom, ali postaje još ukusniji ako ga umočite u hrskavi maslac od orašastih plodova ili tekuću čokoladu. Pokušajte im dodati malo cimeta ili čak soli za veći intenzitet okusa.

Zdravu granolu možete napraviti i kod kuće i zatim joj dodati čips od banane. Tako ćete svom doručku dati dodatnu energiju i slatki okus i to na potpuno hranjiv način, budući da ovaj čips svoj slatki okus duguje prirodnim šećerima. Odlično se slažu i s hladnim jogurtom, medom i orašastim plodovima. Odaberite svoju omiljenu verziju i uživajte!

časopis za masline.gr

Exit mobile version