Ako se pitate što učiniti sa zrelim bananama koje imate na pultu, slatki čips od banane je odgovor! Ova grickalica idealna je za zamjenu nezdravih grickalica savršeno hranjivom i slatkom poslasticom. Vrlo je jednostavno rješenje da svaki trenutak u danu sa sobom nosite hranjivu užinu i da banana postane omiljeno dječje voće za užinu u školi.
Recept koji preporučamo posebno je ukusan jer bananu narežete na tanke ploške i prije pečenja ih umočite u limunov sok koji na jedinstven način uravnotežuje slatki okus banane. Sve što trebate učiniti je ostaviti da se kriške osuše u pećnici, a kada ih prvi put probate, sigurno je da ćete ih htjeti raditi opet i opet.
Pogledajte recept ispod:
Domaći čips od banane
Materijali
2 velike banane
sok od 1 limuna
Postupak
priprema: Zagrijte pećnicu na 120°C. Na veliki lim za pečenje stavite list papira za pečenje.
Pravimo smjesu limun-voda: U maloj posudi pomiješajte 4 dijela vode s 1 dijelom limunovog soka.
Pečenje: Banane narežite na tanke ploške. Jedno po jedno umačite u zdjelu i ravnomjerno rasporedite po tepsiji. Pecite 1 ½ do 2 sata dok ne postane hrskavo.
Pustite ih da se ohlade: Izvadite kriške iz kalupa i ostavite da se ohlade. (Ako ostanu mekani nakon pečenja, to je normalno i stvrdnut će se kad se ohlade).
Kako sačuvati čips od banane
Čuvajte ih u hermetički zatvorenoj posudi (staklenoj ili plastičnoj) ili u 1 vrećici za hranu s patentnim zatvaračem. Na taj način se čuvaju do 1 tjedan.
Jednostavne ideje za ukusne zalogaje
Čips od banane se naravno može uživati i u čistom, ali postaje još ukusniji ako ga umočite u hrskavi maslac od orašastih plodova ili tekuću čokoladu. Pokušajte im dodati malo cimeta ili čak soli za veći intenzitet okusa.
Zdravu granolu možete napraviti i kod kuće i zatim joj dodati čips od banane. Tako ćete svom doručku dati dodatnu energiju i slatki okus i to na potpuno hranjiv način, budući da ovaj čips svoj slatki okus duguje prirodnim šećerima. Odlično se slažu i s hladnim jogurtom, medom i orašastim plodovima. Odaberite svoju omiljenu verziju i uživajte!
časopis za masline.gr