Kada govorimo o slatkišu za hladnjak s okusom i aromom limuna, onda govorimo o ovom slatkišu! Pobrinite se za to i pokupite komplimente.
od Argyrosa Barbarigoua
Priprema: 15 minuta
Kuhanje: 40 minuta
Porcije: 10
Materijali
Za bazu
150 gr. maslac
200 gr. šećer
3 velika jaja
100 gr. + 50 gr. komercijalna krema od limuna (ili slatki sirup od limuna ili naranče, itd.)
200 gr. jogurt
Korica 1 limuna ili limete
250 gr. samodizajuće brašno od
Za prekrivanje
1 pakiranje biljni šlag (konzerva) hladan
400 gr. šećer (1 kutija)
100 gr. krema od limuna
Glazirane kriške limuna ili limete za ukras
Za slatki hladnjak limun
Za ljetni hladnjak sa slatkim limunom premažite maslacem mali četvrtasti pireks i zagrijte pećnicu na otpornost na 170ºC ili ventilator na 160ºC.
Pjenasto tucite maslac sa šećerom 3 minute.
Jedno po jedno jaje ulijevajte u smjesu.
Dodajte 50 g (4 žlice) kreme ili sirupa od limuna, limunovu koricu i jogurt.
Na kraju dodajte brašno i lagano kuhačom umiješajte smjesu.
Ulijte u maslacem namazan pirex.
Pecite oko 40 minuta dok ne porumene, ne napuhnu i ne skinu se sa strana.
Čim ga izvadimo iz pećnice, kako je vruće, prelijemo ga preostalom (100 g) kreme ili sirupa od limuna.
Neka se potpuno ohladi.
Zamrznite u hladnjaku.
Za prekrivanje
Biljno vrhnje za šlag tucite ručnim mikserom dok se dobro ne zapjeni.
Dodajte šećer i miksajte ih 6-7 minuta.
Dodajte kremu od limuna.
Kremu ulijte u sirupasti biskvit u kalupu.
Zamrznite desert kako bi se krema stvrdnula i stabilizirala.
Ukrasite slatkom žlicom limuna i koricom ili glaziranom limetom i kriškama limuna.
argiro.gr