Zagreba Lajfhaki

Slatki hladnjak limun | zarpanews.gr

Kada govorimo o slatkišu za hladnjak s okusom i aromom limuna, onda govorimo o ovom slatkišu! Pobrinite se za to i pokupite komplimente.

od Argyrosa Barbarigoua

Priprema: 15 minuta

Kuhanje: 40 minuta

Porcije: 10

Materijali

Za bazu

150 gr. maslac

200 gr. šećer

3 velika jaja

100 gr. + 50 gr. komercijalna krema od limuna (ili slatki sirup od limuna ili naranče, itd.)

200 gr. jogurt

Korica 1 limuna ili limete

250 gr. samodizajuće brašno od

Za prekrivanje

1 pakiranje biljni šlag (konzerva) hladan

400 gr. šećer (1 kutija)

100 gr. krema od limuna

Glazirane kriške limuna ili limete za ukras

Za slatki hladnjak limun

Za ljetni hladnjak sa slatkim limunom premažite maslacem mali četvrtasti pireks i zagrijte pećnicu na otpornost na 170ºC ili ventilator na 160ºC.

Pjenasto tucite maslac sa šećerom 3 minute.

Jedno po jedno jaje ulijevajte u smjesu.

Dodajte 50 g (4 žlice) kreme ili sirupa od limuna, limunovu koricu i jogurt.

Na kraju dodajte brašno i lagano kuhačom umiješajte smjesu.

Ulijte u maslacem namazan pirex.

Pecite oko 40 minuta dok ne porumene, ne napuhnu i ne skinu se sa strana.

Čim ga izvadimo iz pećnice, kako je vruće, prelijemo ga preostalom (100 g) kreme ili sirupa od limuna.

Neka se potpuno ohladi.

Zamrznite u hladnjaku.

Za prekrivanje

Biljno vrhnje za šlag tucite ručnim mikserom dok se dobro ne zapjeni.

Dodajte šećer i miksajte ih 6-7 minuta.

Dodajte kremu od limuna.

Kremu ulijte u sirupasti biskvit u kalupu.

Zamrznite desert kako bi se krema stvrdnula i stabilizirala.

Ukrasite slatkom žlicom limuna i koricom ili glaziranom limetom i kriškama limuna.

argiro.gr

Exit mobile version