Slatki i kiseli škampi s rižom i povrćem

Ukusno jelo s orijentalnim elementima koje ćete obožavati. Slatko-kiseli škampi s rižom odlična su kombinacija okusa.

Lambrosa Vaciatosa

Porcije: 4 Vrijeme pripreme: 20′ Vrijeme kuhanja: 25′ Gotovo za: 45′

Materijali

5-6 žličica. juha od maslinovog ulja

2 češnja češnjaka sitno nasjeckana

500 g očišćene škampe

1 srednji luk, izrezan na velike kocke

1 crvena paprika, narezana na velike kocke

1 zelena paprika, narezana na velike kocke

1 žuta paprika izrezana na velike kocke

1 mala brokula, samo cvjetići

Za ukrašavanje i posluživanje

4-5 glavica svježeg luka sitno nasjeckanog

2 žličice žlica bijelog sezama ili 1/3 šalice indijskih oraščića

basmati riža kuhana

Za slatko-kiseli umak

1/3 šalice jabučnog octa

4 žličice žlica meda

1 šalica soka od ananasa

2 žličice juha od kečapa

2 žličice juha od soje

1 žličica Flavorits Rock n’ Hot slatka mješavina začina ili bukovo

Postupak

Za slatko-kiseli umak: Sve sastojke za umak staviti u manju šerpu i zagrijati na srednjoj temperaturi. Kad zavrije, miješajte drvenom kuhačom i kuhajte umak 6-7 minuta dok se ne počne zgušnjavati. Maknite s vatre i ostavite da se ohladi.

Za škampe: Zagrijte veliku tavu na srednje jakoj vatri, dodajte ulje pa češnjak. Pirjajte manje od 40 sekundi, a zatim dodajte škampe.

Kuhajte 2-3 minute i izvadite kozice iz posude. Dodajte 3-4 žličice. ulja pa luk i papriku. Pirjajte 4-5 minuta, dok paprike ne počnu omekšati, zatim dodajte brokulu i kozice. Prelijte umakom. Dobro promiješajte i kuhajte još 5 minuta.

Posolite i popaprite okus, pospite mladim lukom i sezamom ili indijskim oraščićima i poslužite uz kuhanu basmati rižu.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki