Zagreba Lajfhaki

Sorbet od ananasa s bosiljkom | zarpanews.gr

Voćni sorbeti osvježavajući su dodir u vrućim ljetnim popodnevima. Ovdje vam donosimo njihovu najegzotičniju verziju, s ananasom.

Materijali

1 srednje zreli ananas

1 šalica listova bosiljka

½ šalice vode

½ šalice šećera

listovi bosiljka za posluživanje

Postupak

Šećer i vodu kuhajte 2-3 minute, dok se šećer ne rastopi i postane lagani sirup.

Pustite da se ohladi, a zatim očistite ananas, narežite ga na komade i stavite u blender, dodajte bosiljak, sirup i dobro ih ispasirajte.

Smjesu ulijte u metalnu posudu i ostavite u zamrzivaču najmanje 4 sata, dok se ne zamrzne, uz povremeno miješanje i ponovno zamrzavanje. Sorbet poslužite u zdjelici ili čaši s dva lista bosiljka.

Olivemagazine.gr

Exit mobile version