Sorbet je jedan od najukusnijih načina uživanja u sezonskom voću. Dakle, napravimo cool sorbet od breskve!
Materijali
1½ kilograma zrelih breskvi
1 šalica šećera
2 šalice vode
4 žličice žlice soka od limuna
4 žličice juhe od likera od breskve
Postupak
Stavite vodu i šećer u lonac i kuhajte ih 5 minuta (od trenutka kada počne ključati). Maknite s vatre i pustite da se sirup ohladi.
Breskve očistite i sitno narežite.
Stavite breskve, hladni sirup, limunov sok i liker u veliki blender. Dobro pasirajte dok ne nastane glatki pire.
Pire prebacite u aparat za sladoled i zamrznite prema uputama proizvođača. Ako nemate aparat za sladoled, pire stavite u metalnu posudu i zamrznite u zamrzivaču na 2 sata. Izvadite sorbet iz hladnjaka, promiješajte vilicom i vratite u zamrzivač na još najmanje 2 sata. Sorbet poslužite u kuglicama s nekoliko listića mente.
časopis za masline.gr