Souzoukaki s maslinama | zarpanews.gr

Ovo omiljeno jelo u svojoj najtradicionalnijoj verziji. Masline i mljeveno meso od dva različita mesa daju mu autentični smirnski karakter. Ako ih niste probali s maslinama, ne znate što propuštate.

od strane Dine Nikolaou

Spreman za 45′

Materijali

250 g mljevene junetine (plećka)

250 gr. mljevena ovčetina

3 češnja češnjaka, otopljena

1 kutija slatki kumin

100 ml crnog vina

3 kriške starih krušnih mrvica

maslinovo ulje za prženje

svježe mljeveni crni papar

sol

Za umak

500 gr. zrele rajčice, naribane ili kutija concache rajčica

1 šalica sušene rajčice, nasjeckane

2 žličice od juhe maslinovo ulje

1 žličica slatki šećer

1½ sp. zelene masline, očišćene od koštica, nasjeckane

svježe mljeveni crni papar

sol

Postupak

U veću zdjelu stavite mljeveno meso, češnjak, kumin, 2 žličice. juha maslinovo ulje, sol i papar. U drugoj posudi namočite kriške kruha u vino 2-3 minute, dobro ih ocijedite i dodajte u smjesu od mljevenog mesa.

Smjesu dobro mijesiti 4-5 minuta dok ne postane jednolična. Dok god ga mijesite, redovito namačite ruke u vino, kako bi smjesa postupno upijala vlagu i postajala još rahlija. Oblikovati malo veće i duguljaste polpete (oko 30g svaka).

Ulijte puno maslinovog ulja u veliku neprijanjajuću tavu, dok razina ne dosegne 3 cm. Zagrijte ga na srednje jakoj vatri i kad zagori, pržite suzukakije u serijama, 4-5 minuta, redovito ih okrećući, dok ne zarumene. ravnomjerno porumeni. Svaki dio ocijedite na upijajućem kuhinjskom papiru.

Umak: Naribane rajčice, sušene rajčice, maslinovo ulje, šećer, masline, sol i papar staviti u duboku šerpu i kuhati 10′. Dodajte suzukaki i nastavite kuhati 4-5 minuta. Poslužite uz rižu ili pire krumpir.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki