Špageti napuljski s ribanom rajčicom

Omiljena tjestenina s bogatim crvenim umakom od rajčice. Spremno za samo 35 minuta

Materijali

500 gr. Špageti br. 6

5 žličica juha. e.p. maslinovo ulje

1 veliki luk, nasjeckan

2 češnja češnjaka, cijela

50 ml kvalitetnog suhog crnog vina

500 gr. ribana rajčica

1 žličica slatki šećer

8 listova bosiljka platyfolia

3 žličice žlica nasjeckanog peršina

malo crvene paprike

crni papar

sol

Postupak

U drugom loncu zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri i pirjajte češnjak da lagano porumeni, bez da zagori, dok ulje lijepo zamiriše. Izvadite režnjeve češnjaka.

Dodajte luk i nastavite 2-3 minute miješajući dok ne poprimi zlatnu boju.

Deglazirajte vinom i čim alkohol ispari dodajte GRČKU ribanu rajčicu, šećer, peršin, sol, crni i crveni papar.

Kuhajte na laganoj vatri 25′ ili dok se umak ne zgusne.

Otprilike 5 minuta prije vađenja umaka dodajte listiće bosiljka i promiješajte.

U međuvremenu zalijte s puno vode, posolite i skuhajte tjesteninu u loncu prema uputama na pakiranju. Bez da ih cijedimo, pincetom ih prebacimo u posudu, zajedno s ono malo vode koju će nositi sa sobom.

Dobro promiješajte, po želji pokapajte s malo maslinovog ulja i odmah poslužite.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki