Omiljena tjestenina s bogatim crvenim umakom od rajčice. Spremno za samo 35 minuta
Materijali
500 gr. Špageti br. 6
5 žličica juha. e.p. maslinovo ulje
1 veliki luk, nasjeckan
2 češnja češnjaka, cijela
50 ml kvalitetnog suhog crnog vina
500 gr. ribana rajčica
1 žličica slatki šećer
8 listova bosiljka platyfolia
3 žličice žlica nasjeckanog peršina
malo crvene paprike
crni papar
sol
Postupak
U drugom loncu zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri i pirjajte češnjak da lagano porumeni, bez da zagori, dok ulje lijepo zamiriše. Izvadite režnjeve češnjaka.
Dodajte luk i nastavite 2-3 minute miješajući dok ne poprimi zlatnu boju.
Deglazirajte vinom i čim alkohol ispari dodajte GRČKU ribanu rajčicu, šećer, peršin, sol, crni i crveni papar.
Kuhajte na laganoj vatri 25′ ili dok se umak ne zgusne.
Otprilike 5 minuta prije vađenja umaka dodajte listiće bosiljka i promiješajte.
U međuvremenu zalijte s puno vode, posolite i skuhajte tjesteninu u loncu prema uputama na pakiranju. Bez da ih cijedimo, pincetom ih prebacimo u posudu, zajedno s ono malo vode koju će nositi sa sobom.
Dobro promiješajte, po želji pokapajte s malo maslinovog ulja i odmah poslužite.
časopis za masline.gr