Špageti s imam baildi umakom

Ova ljetna tjestenina s imam baildi umakom zaslužit će zasluženo istaknuto mjesto na vašem stolu.

od strane Dine Nikolaou

Spremno za 1:15′

Materijali

500 g Špageti br. 6

5 Tsakonic patlidžana, prerezanih na pola

½ šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

2 luka, narezana na ploške

1 žličica slatka pasta od rajčice

2 češnja češnjaka, pasirana

1 kg zrelih rajčica, naribanih

¼ šalice balzamičnog octa

2 žličice rođendanska juha

½ šalice nasjeckanog lišća peršina

¼ šalice nasjeckanih listova mente

prstohvat suhog timijana

1 šalica fete, krupno naribane

sol, svježe mljeveni papar

Postupak

Oštrim nožem duboko zarežite patlidžane (njihovo meso) poprečno. Dobro ih posolimo, prevrnemo u cjedilo i ostavimo oko 1 sat da iscijede tekućinu. Isperite ih hladnom vodom i osušite upijajućim papirom.

Zagrijte pećnicu na 180°C, ventilator. Patlidžane pospite s 1-2 žličice. žlicu ulja i pecite ih 40 minuta, dok ne omekšaju. Pustimo ih da se malo ohlade i krupno nasjeckamo.

Zagrijte preostalo ulje u tavi na srednje jakoj vatri i propirjajte luk. Posolite ih i smanjite vatru sa srednje na najnižu i nastavite pirjati 2-3 minute, dok ne omekšaju bez da zagore. Dodajte pastu, češnjak, rajčice, sol i papar. Neka se umak kuha 10-tak minuta, dok se ne zgusne.

Dodajte patlidžane, ocat, peršin, začinsko bilje i dobro promiješajte. Skuhajte špagete prema uputama na pakiranju, ocijedite i odmah poslužite sa žlicom za špagete zajedno s umakom i posnim sirom.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki