Špageti s paprom, bosiljkom i umakom od limuna

Udoban prijedlog, spreman za nekoliko minuta

Materijali

450 gr. špageti

2/3 sp. čaj maslinovo ulje

1/2 sp. čaj od limunovog soka

2 žlice limunove korice

1/2 žličice svježe mljeveni crni papar

1/2 sp. čajnog parmezana, naribanog

1/4 sp. ribani pecorino čaj

Svježi peršin, nasjeckan

Provedba

Zakuhajte veliki lonac sa 6 šalica vode. Kad prokuha dodajte 1 žlicu soli. Uronite špagete i kuhajte ih 9 minuta.

Dok se špageti kuhaju, dodajte ulje u veliku tavu na vrlo laganoj vatri, a zatim ugasite vatru. Dodajte limunov sok, koricu, papar, parmezan i pecorino i miješajte dok ne nastane umak.

Kad su špageti gotovi, hvataljkama ih izvadite iz vode i stavite u zdjelu s umakom. Dodajte malo vode od tjestenine ako želite da umak bude sočniji.

Bacajte špagete dok se sve ne prekrije umakom. Poslužite odmah ukrašeno peršinom.

zvijer vijesti.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki