Udoban prijedlog, spreman za nekoliko minuta
Materijali
450 gr. špageti
2/3 sp. čaj maslinovo ulje
1/2 sp. čaj od limunovog soka
2 žlice limunove korice
1/2 žličice svježe mljeveni crni papar
1/2 sp. čajnog parmezana, naribanog
1/4 sp. ribani pecorino čaj
Svježi peršin, nasjeckan
Provedba
Zakuhajte veliki lonac sa 6 šalica vode. Kad prokuha dodajte 1 žlicu soli. Uronite špagete i kuhajte ih 9 minuta.
Dok se špageti kuhaju, dodajte ulje u veliku tavu na vrlo laganoj vatri, a zatim ugasite vatru. Dodajte limunov sok, koricu, papar, parmezan i pecorino i miješajte dok ne nastane umak.
Kad su špageti gotovi, hvataljkama ih izvadite iz vode i stavite u zdjelu s umakom. Dodajte malo vode od tjestenine ako želite da umak bude sočniji.
Bacajte špagete dok se sve ne prekrije umakom. Poslužite odmah ukrašeno peršinom.
zvijer vijesti.gr