Zagreba Lajfhaki

Stari kruh: Pogledajte gdje ga možete iskoristiti

Koliko god vam se čudno činilo, sa svojim starim kruhom možete učiniti mnogo. Isprobajte jednostavne načine korištenja koje predlažemo i nikada više nećete baciti kruh.

Stavite u zamrzivač

Prvo, jednostavan način da svoj kruh održite svježim je zamrzavanje ostataka. Dakle, kad god želite jesti kruh, izvadit ćete ga i zagrijati 10 minuta u umjerenoj pećnici. Tako ćete opet uživati ​​kao da ste upravo izvadili iz pećnice.

Napravite orahe

Narežite kruh na srednje kriške i pecite ih 40 minuta na 160 stupnjeva. Ako želite, svoje orašaste plodove možete prethodno aromatizirati posipajući ih začinskim biljem po izboru (cimet, majčina dušica, bosiljak).

Grisini

Sjajan način da napravite grisine je da uzmete kruh takav kakav jest i narežete ga na tanke okomite štapiće. Zapecite ih nekoliko minuta u pećnici na jakoj vatri i nakon što se osuše poslužite uz razne umake kao međuobrok ili prilog pivu.

Krušne mrvice

Narežite kruh na male kriške i stavite ih peći 30 minuta na 100 stupnjeva. Zatim ploške staviti u multi dok se potpuno ne naribaju. Strugotine ponovno stavite u pećnicu na 20 minuta na 120 Celzijevih stupnjeva. Vratite ih u blender i ponovno izmiksajte. Vaš super zdravi tost je spreman.

Ćufte i pljeskavice

Jedan od načina da iskoristite ustajale krušne mrvice je da ih uzmete i stavite u zamrzivač. Kada dođe vrijeme za pravljenje mesnih okruglica ili hamburgera, možete ga koristiti tamo.

pizze

Rezanjem kruha na kriške možete staviti malo kečapa, sira, paprike i šunke i napraviti najbrže i najlakše pizze. Ispecite ih i gotovi su.

Ukusno slatko

Sa svojim starim kruhom također možete napraviti vrlo jednostavan i brz desert. Narežite ga na ploške i prepecite u tosteru dok se ne osuši. Prelijte s malo meda i pospite cimetom. Vaša djeca će poludjeti.

spirossoulis.com

Exit mobile version