Što možete učiniti s korom lubenice?

Osim što ju je teško rezati, lubenica ima ogroman… talent. Tebi je uvijek teško staviti koru u kantu za smeće. I dok ne možemo pomoći s rezanjem, možemo pomoći s korom da je ne bacite.

Kora lubenice je, kao i sve vrste voća, puna vlakana. Također, njegova kora sadrži citrulin, aminokiselinu s antioksidativnim sposobnostima. Zanimljivo je da prema istraživanjima kora ima veći antioksidativni kapacitet od mesa voća.

Ali budući da njegova koža nije tako primamljiva za jelo, imamo nekoliko ideja kako je možete transformirati i uživati ​​u njoj.

Napravite kockice leda

Koru narežite na male komadiće i stavite u blender. Zatim stavite pulpu u posudu za led. Ove kockice leda bit će savršene za vaš smoothie!

Napravite kisele krastavce

Kao što bilo koje povrće možete pretvoriti u kiseli krastavac, možete i s korom! Zapravo, ova ideja vuče korijene iz afroameričke kulture, a njen se recept prvi put pojavio u jednoj od prvih kuharica ove kulture, 1881. godine.

Da biste koru pretvorili u kisele krastavce, uklonite zeleni dio, a ostavite bijeli, zajedno s malo mesa za dodatni okus. Počet ćete s pravljenjem salamure. U velikom loncu kuhat ćete vodu, šećer i sol i miješati dok se šećer ne otopi.

Zatim je u vodu dodao začine poput cimeta i klinčića. Po želji možete dodati đumbir i papar. Kada voda počne da ključa dodajte kore lubenice, dok ne omekšaju. Zatim skinite lonac s vatre i ostavite vodu da se hladi oko pola sata.

Kad se ohlade, kore zajedno sa salamurom staviti u staklene posude. Možete ih čuvati do dva tjedna.

Jeste li željni slatkiša?

Trebat će vam bijeli dio kože zajedno s malo mesa. Narežite na male komadiće. Na 800 gr. lubenice trebat će vam 200 g. šećera, s kojim ćete marinirati kožu i ostaviti najmanje 4 sata. Zatim ćete izrezane komade kuhati u tavi, desetak minuta. Nakon što ih ocijedite, stavite ih u pećnicu, na zrak, na 80°C, 2 sata da se osuše. Onda ih po želji pospite šećerom!

Napravite zapršku

Kad sljedeći put budete kupovali lubenicu, stavite u košaricu sve sastojke za savršeno kinesko jelo. Njegovo grčko značenje je prženje uz miješanje. Sve svoje sastojke popržite u woku s jako zagrijanim uljem i pomiješajte ih s rezancima ili rižom! Pogotovo ako dodate ananas s korom lubenice, dobit ćete idealno egzotično jelo.

loveyourselfmagazine.gcom

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki