Zagreba Lajfhaki

Što učiniti s vodom od kuhanog krumpira

Krompir je u Rusiju donesen po nalogu Petra Velikog krajem 17. stoljeća. Gotovo odmah, neobično povrće za ruski narod brzo je postalo jedno od omiljenih. Ne samo da su počeli pripremati mnoga jela od krumpira, već su stvorili i razna pića: sok, žele, čak i kvas.

Voda u kojoj se kuhao krumpir ne baca se, već se koristi za liječenje raznih bolesti: primjerice prehlade.

Korištenje “vode ispod krumpira” potvrđuje i suvremena znanost.

Biljni antioksidansi – alternativa vitaminima i mineralima

Znanstvenici s Njemačkog instituta za prehranu juhu od krumpira nazivaju Hipokratovim napitkom i smatraju je univerzalnim lijekom.

Dakle, “izvarak krumpira” savršeno uklanja toksine iz tijela i čisti crijeva od sluzi, pomaže u ublažavanju simptoma artritisa. Redovita uporaba juhe od krumpira pomaže u normalizaciji krvnog tlaka, a kada ste prehlađeni, trebali biste disati preko juhe s ručnikom.

Smatra se štetnim proizvodom, a štiti srce, otkrila je ruska nutricionistica

Istina je da kako bi se sačuvale sve korisne tvari u juhi od krumpira, mora se pravilno pripremiti. Krumpir prije kuhanja nije potrebno guliti jer kora sadrži do 50% ukupne količine vitamina. Krompir treba dobro oprati i uroniti u kipuću vodu. Ove tajne pomoći će vam da pripremite pravi ljekoviti napitak.

Kontraindikacije:

Uvarak od krumpira ne smiju piti osobe koje boluju od dijabetesa, niskog tlaka i alergija. /zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih štiva za svakoga!

Exit mobile version