Zagreba Lajfhaki

Super jednostavan recept za božićne kolačiće

Što je božićnije od atmosfere koja se stvori kada mijesimo domaće božićne kolačiće?

Ovaj recept je savršen: jednostavan, ukusan i originalan. Idealno ako želimo pripremiti božićne kolačiće za darivanje ili uživanje s najdražima. Ako ih želimo pokloniti, zamotamo ih u prehrambeni papir i zatvorimo lijepom crvenom ili zlatnom vrpcom. Ili bismo mogli kupiti božićne limenke i ostaviti veliki dojam.

Napravimo zajedno recept za božićne kolačiće.

Materijali

2 jaja

100 gr. šećer

100 ml suncokretovog ulja

330 gr. brašno

8 gr. prašak za pecivo

3 gr. cimet u prahu

1,5 gr. đumbir u prahu

Muškatni oraščić

3 klinčića

Provedba

U zdjeli pomiješajte jaja, šećer i ulje. Dodajte brašno, prašak za pecivo, cimet, đumbir, naribani muškatni oraščić, klinčiće nasjeckane prstima i dobro promiješajte.

Kada imamo obradivo tijesto, prebacimo ga na radnu površinu i dalje mijesimo rukama. Nakon što je tijesto glatko i više se ne lijepi, zamotajte ga u plastičnu foliju i stavite u hladnjak na najmanje pola sata.

Kada istekne vrijeme, izvadite tijesto iz hladnjaka i razvaljajte ga oklagijom na debljinu od oko pola centimetra. Oblikujte kolačiće oblikujući šare posebnim božićnim izrezivačima i slažite ih na tepsiju obloženu papirom za pečenje, razmaknute.

Pecite u pećnici na 180 stupnjeva 12-15 minuta ili dok ne porumene. U našim božićnim kolačićima uživamo čim se ohlade.

jenny.gr

Exit mobile version