Svinjetina s petimezom i slatkim krumpirom

Sočna svinjetina u loncu s petimezom i slatkim krumpirom. Savršen nedjeljni obrok!

1 kg svinjskog vrata

1,5 kg batata

3-4 žlice. maslinovo ulje

1 luk

2 štapića celera

1 sc. češnjak

1 žlica Bukovo

2 žlice pasta od rajčice

400 gr. concache od rajčice

600 gr. voda

100 gr. slavljenik

2 pileće kocke

1 žlica majčina dušica, svježa, nasjeckana

Za posluživanje

maslinovo ulje

papar

majčina dušica, svježa, nasjeckana

Metoda izvršenja

Narežite svinjetinu na male komade na dasci za rezanje.

Stavite lonac na jaku vatru i dodajte maslinovo ulje i komade svinjetine.

Pirjajte 2-3 minute okrećući komade hvataljkama dok ne dobiju boju sa svih strana.

Luk i celer krupno nasjeckajte, stavite u lonac i promiješajte.

Nasjeckajte češnjak i dodajte ga u lonac.

Dodajte bukovo i promiješajte.

Dodajte pastu od rajčice, concache od rajčice, vodu, petimezi, kockice i timijan te promiješajte.

Zatvorite lonac poklopcem i pirjajte 1 sat.

Batat ogulite, krupno narežite i stavite u lonac.

Ponovno zatvorite poklopac i kuhajte još 30-40 minuta uz pažljivo miješanje 2-3 puta.

Maknite lonac s vatre i poslužite s maslinovim uljem, paprom i majčinom dušicom.

akispetretzikis.com

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki