Sočna svinjetina u loncu s petimezom i slatkim krumpirom. Savršen nedjeljni obrok!
1 kg svinjskog vrata
1,5 kg batata
3-4 žlice. maslinovo ulje
1 luk
2 štapića celera
1 sc. češnjak
1 žlica Bukovo
2 žlice pasta od rajčice
400 gr. concache od rajčice
600 gr. voda
100 gr. slavljenik
2 pileće kocke
1 žlica majčina dušica, svježa, nasjeckana
Za posluživanje
maslinovo ulje
papar
majčina dušica, svježa, nasjeckana
Metoda izvršenja
Narežite svinjetinu na male komade na dasci za rezanje.
Stavite lonac na jaku vatru i dodajte maslinovo ulje i komade svinjetine.
Pirjajte 2-3 minute okrećući komade hvataljkama dok ne dobiju boju sa svih strana.
Luk i celer krupno nasjeckajte, stavite u lonac i promiješajte.
Nasjeckajte češnjak i dodajte ga u lonac.
Dodajte bukovo i promiješajte.
Dodajte pastu od rajčice, concache od rajčice, vodu, petimezi, kockice i timijan te promiješajte.
Zatvorite lonac poklopcem i pirjajte 1 sat.
Batat ogulite, krupno narežite i stavite u lonac.
Ponovno zatvorite poklopac i kuhajte još 30-40 minuta uz pažljivo miješanje 2-3 puta.
Maknite lonac s vatre i poslužite s maslinovim uljem, paprom i majčinom dušicom.
akispetretzikis.com