Svinjetina sa slatko-kiselim umakom i lukom

Etnička verzija pržene svinjetine ima slatko-kiseli umak i vrlo ukusan okus. Odlično se slaže s vinom, a oduševljava kada se poslužuje kao predjelo za stolovima s prijateljima.

od Nikija Mitareasa

Spremno za 40′

Materijali

1½ kg svinjskog buta, narezanog na male kockice

4 tanko narezana luka

1 poriluk sitno narezan (bijeli dio)

8 žličica žlice maslaca

1 žličica juha od maslinovog ulja

2 šalice mesne juhe

2 žličice žlice smeđeg šećera

1 žličica žlice brašna

6 žličica žlice crvenog vinskog octa

1 list lovora

1 čaša crnog vina

sol, svježe mljeveni papar

Postupak

U dubljoj tavi rastopite 7 žlica maslaca i čim počne pjeniti dodajte luk i pirjajte dok ne porumeni. Dodajte šećer, ocat i lovorov list. Smanjite vatru i pustite da krčka dok ne upije tekućinu.

Pobrašniti svinjetinu. U drugoj tavi zagrijte maslinovo ulje i ostatak maslaca pa pirjajte svinjetinu dok ne potamni.

Dodajte svinjetinu u tavu s lukom i zalijte vinom. Kad vino ispari dodajte mesni temeljac, sol i svježe mljeveni papar. Lagano promiješajte i kuhajte na laganoj vatri dok se tekućina ne upije i umak zgusne.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki