Autor: Akis Petretzikis
Komponente
200 gr. punomasno mlijeko, svježe
400 gr. tahini
500 gr. vrhnje 35%
100 gr. med
limunova korica, od 1 limuna
Za posluživanje
korneti za sladoled
pasteli, nasjeckani
Provedba
Stavite sve sastojke u zdjelu i jako dobro izmiješajte pjenjačom 2-3 minute.
Smjesu sipamo u kantu aparata za sladoled i tučemo u serijama, dok ne dobije meku i glatku teksturu sladoleda. Vrijeme mućkanja ovisi o svakom pojedinom aparatu za sladoled.
Smjesu premjestite u kalup za torte veličine 35×10 cm, prekrijte prozirnom folijom i spremite u zamrzivač na najmanje 6-8 sati, dok se dovoljno ne stvrdne.
Ako nemamo aparat za sladoled, svaka 2 sata izvadimo smjesu iz zamrzivača, ponovno je umutimo štapnim mikserom i vratimo u zamrzivač (ako želimo, sladoled možemo izmiksati sa žlica umjesto miksera, ali neće biti tako pahuljasto ). To ćemo trebati činiti dok se dobro ne zamrzne i ne dobije željenu konzistenciju (vrijeme varira ovisno o intenzitetu smrzavanja).
Poslužite u kornetima i pospite nasjeckanom pastelom.
akispetretzikis.com