Zagreba Lajfhaki

Tajne najukusnijih domaćih krafni

Volimo ih uživati ​​u ruci iz znakovitih, ali i modernijih trgovina, koje dobro poznaju umijeće dobre loukume, no riječ je o slastici koju lako možemo napraviti kod kuće, s vrlo malo sastojaka. Zato vam predlažemo i da ih probate napraviti jer iako za njih treba tava, kada su ručni rad i kada se vodi računa o ulju i medu koji će se koristiti, onda je njihov okus kupcima neusporediv.

Uglavnom govorimo o klasičnim loukumadesima s medom, a ovdje ćemo s vama podijeliti nekoliko korisnih savjeta kako da budu baš onakvi kakvi trebaju biti, dakle, rahli iznutra i hrskavi izvana, ali i dobro zasipani.

Male tajne uspjeha

  • Kaši treba dati vremena da naraste kako bi tijesto postalo rahlo. Stoga, kada ga pripremamo, dobro ga pokrijemo folijom i ostavimo na toplom oko 2 sata.
  • Također, za otapanje kvasca moramo koristiti mlaku vodu.
  • Loukoumades pržimo u serijama, jer ako ih bacimo zajedno u vruće ulje, s jedne strane će se zalijepiti, a s druge strane temperatura ulja će naglo pasti i nećemo dobiti hrskavi vanjski rezultat koji želimo . Međutim, potrebno nam je vrlo vruće ulje, ali bez dimljenja.
  • S dvije žlice ih ubacimo u vrelo ulje, da dobiju kuglasti oblik i ostavimo dok ne poprime zlatnu boju.
  • Iako se tradicionalno ukrašavaju medom ili kombinacijom sirupa od meda i šećera, dobro pristaju i uz dozu otopljene čokolade ili praline za premazivanje ili uz njih kuglicu sladoleda od vanilije ili šlaga.
  • Dok čekamo da se tijesto digne, možemo pripremiti sirup tako da uz šećer, vodu i med dodamo i štapić cimeta.
  • Čim ih izvadimo iz posude, složimo ih na lim obložen upijajućim papirom da se ocijedi višak ulja.
  • Prije posluživanja obilato ih pospite cimetom i po želji krupno nasjeckanim orasima. Najbolje ih je jesti dok su još tople.

časopis za masline.gr

Exit mobile version