Zagreba Lajfhaki

Tajne najuspješnijeg čokoladnog moussea

Čokoladni mousse: omiljeni desert koji se lako i brzo pravi. Čini se jednostavno, ali nije tako jednostavno kao što mislite. Zato smo za vas prikupili 9 tajni za postizanje savršenog čokoladnog moussea kod kuće:

Izbor čokolade

Pravi izbor kuverture je A i Z moussea. Izbjegavajte proizvode s etiketama i usredotočite se na jedan od poznatih brendova koji su vani. Idealna je crna kuvertura, no ako želite možete se i malo “poigrati” s okusima koji su izašli (u jednom postotku). Idealno rješenje ipak je kuvertura sa 70% udjela kakaovca.

Vrlo uredna i izuzetno svježa jaja

Budući da se jaja neće kuhati tijekom pripreme, moraju biti vrlo oprezna i vrlo svježa (10 dana najviše). Birajte ih iz pouzdanog izvora (npr. kod vašeg poznatog zelenaša) gdje znate koliko su stari. Ako ne možete pronaći odgovarajuća jaja, možete posegnuti za drugim receptom za koji jaja nisu potrebna, kremšnitama, za koje su potrebni samo kuvertura i vrhnje.

Bjelanjke i žumanjke

Budući da meringue igra vrlo važnu ulogu u uspješnom mousseu, pazite kada odvajate bjelanjke od žumanjaka da ne sadrže trag žumanjka koji bi mogao spriječiti bjelanjke da se zapjene.

Tajna prave meringue

Da biste postigli savršenu meringu, morate se “poigrati” brzinom vašeg multipraktika. Kako; Postupno ga povećavajući. Bjelanjke ulijte u zdjelu, dodajte malo šećera i počnite tući na laganoj brzini. Postepeno povećavaš i za 15′ dođeš do maksimuma da se bjelanjak stvrdne.

Pusti je da se odmori

Kako biste postigli pravu teksturu moussea, potrebno ga je ostaviti najmanje dva sata u hladnjaku. Za čvršći rezultat možete ga ostaviti još nekoliko sati da se još više stegne.

Održavanje

Budući da su za njegovu pripremu potrebna nekuhana jaja, treba ga odmah pojesti. U hladnjaku se čuva maksimalno 2-3 dana.

U nastavku pogledajte jednostavan recept za čokoladni mousse:

Materijali za 4 osobe

200 g couverture čokolade (najmanje 70% kakaa)

6 jaja

1 žličica slatki cimet

1 prstohvat soli

Postupak

Kuverturu izlomiti na komadiće. Rastopite ga u mikrovalnoj pećnici ili u vodenoj kupki. Zatim dodajte cimet.

Odvojite žumanjke od bjelanjaka i posebno ih istucite. Smjesu žumanjaka ulijte u otopljenu čokoladu. Zatim dobro tučemo bjelanjke, dodajući im prstohvat soli, dok ne napravimo lijepi meringu. Polako pomiješajte meringu s čokoladom kako bi zadržala svoju pahuljastu strukturu.

Smjesu podijelite u 4 zdjelice i stavite u hladnjak. Idealno bi bilo da odstoji u hladnjaku oko 3 sata.

Za posluživanje zdjelice možemo posuti malo ribane čokolade, malo tartufa ili neki drugi ukras.

časopis za masline.gr

Exit mobile version