Tajne pahuljastih palačinki: Recept sa 7 sastojaka

Domaće palačinke savršen su doručak. Lagane su i pahuljaste, a opet zadovoljavajuće zasitne, što ih čini savršenom jutarnjom poslasticom. Bilo sa sirupom, voćem ili šlagom, ovaj recept za palačinke sigurno će vam izmamiti osmijeh na lice.

Sastojci za rahle palačinke

Ovaj popis sastojaka je najjednostavniji.

  • Jaje: Jaje ne samo da dodaje dodatnu količinu proteina, već također pomaže u povezivanju sastojaka, što rezultira pahuljastom i ukusnom hrpom domaćih palačinki.
  • Suncokretovo ulje: Suncokretovo ulje daje vlažnost tijestu i osigurava da se palačinke ne lijepe za tavu. Po želji možete koristiti i maslac ili margarin
  • Mlijeko: Nijedan recept za palačinke ne bi bio potpun bez velike količine mlijeka. Ovaj sastojak daje mokru osnovu za tijesto, a sadržaj masti pomaže da palačinke ostanu vlažne i pahuljaste. Mlijeko bez laktoze i mlijeko od orašastih plodova također djeluju! Samo imajte na umu da se tekstura može malo promijeniti.
  • Brašno: Okosnica svakog dobrog recepta za palačinke. Brašno palačinkama daje strukturu i teksturu. Pazite da točno izmjerite brašno kako ne bi postalo suho i gusto
  • Sol: Prstohvat je sve što vam treba! Pomaže poboljšati okuse ostalih sastojaka i uravnotežiti slatkoću šećera.
  • Šećer: Ključ za pravljenje palačinki koje su i ukusne i pahuljaste. Šećer pomaže da palačinke postanu smeđe i dodaje dašak slatkoće zbog kojeg ćete se vraćati po drugi tanjur
  • Prašak za pecivo: To je ono zbog čega se palačinke dižu i daje im onu ​​prozračnu, pahuljastu teksturu koju svi poznajemo i volimo. Ne propustite!

Kako napraviti savršene palačinke

  • Tekući materijali:U srednjoj posudi umutite jaje, ulje i mlijeko.
  • Suhi sastojci: Zatim u posebnoj zdjeli pomiješajte brašno, sol, šećer i prašak za pecivo.
  • Miješati: Dodajte suhe sastojke mokrim sastojcima i zatim promiješajte. Nemojte pretjerati s miješanjem.
  • Zagrijte tavu: Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri.
  • Kuhajte palačinke: Poprskajte sprejom za kuhanje i ulijte oko ⅓ šalice tijesta u vruću tavu. Kad zapeče, okrenite na drugu stranu i pecite dok ne porumeni.

enikos.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki