Tart s piletinom, gljivama, porilukom i paprikom

Torta tako ukusna da će vam jednom kad je napravite postati jedna od omiljenih!

Gruzije Kofina

Spremno za sat vremena

Materijali

250 g gotov list lisnatog tijesta (1 list)

850 g kuhani file pilećih prsa, narezan na komade (sačuvajte 1½ šalice temeljca)

200 g svježe bijele gljive, očišćene, tanko narezane

450 g poriluk očišćen, tanko narezan

½ zelene paprike, tanko narezane

½ florin papra, na tanke trakice

½ šalice maslinovog ulja

4 žličice žlice brašna

4 žličice žlice maslaca

½ šalice mlijeka

½ žličice slatki muškatni oraščić

1 jaje umućeno sa 3 žličice. mlijeko za juhu, za namaz

Sol papar

Postupak

Na maslinovom ulju pirjajte poriluk dok ne omekša i dodajte gljive. Začinite solju i paprom i nastavite pirjati dok ne upije tekućinu. Dodajte piletinu, promiješajte i ostavite sa strane.

Pripremite kremu: u srednje velikoj posudi otopite maslac i dodajte brašno. Na laganoj vatri neprestano miješajte dok brašno malo ne poprimi boju. Dodajte pileći temeljac, a kad se počne zgušnjavati, dodajte mlijeko, muškatni oraščić i prstohvat soli. Kad se krema zgusne maknite je s vatre i ulijte smjesu s piletinom. Nadjev dobro izmiješati.

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Lisnato tijesto razvaljajte na promjer malo veći od okrugle tepsije promjera 20-25 cm. Tepsiju malo namastiti i poslagati lisnato tijesto prstima pritisnuti rubove da se digne i prekrije stijenke tepsije. Višak tijesta nožem odrežite šiljate rubove.

Nadjev ravnomjerno rasporedite po lisnatom tijestu. Trake paprike radijalno poslagati na vrh, tako da se naizmjenično smjenjuju dvije boje. Rubove lisnatog tijesta saviti prema unutra, oko nadjeva. Prelijte jaje i mlijeko po površini i pecite tart u pećnici 35-40 minuta, dok ne porumeni.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki