Ako zavidite na savršeno dobro pečenoj teletini s limunom u konobi, ovo je recept koji tražite. Naravno, poslužite uz krumpiriće za potpuni užitak!
Materijali
1½ kg junetine za tepsiju
1 suhi luk sitno narezan
3 češnja češnjaka sitno nasjeckana
4-5 zrna pimenta
1 oštra žličica. suhi slatki origano
1 žličica žlice višenamjenskog brašna
400 ml svježe ili ohlađene mesne juhe
1 žličica jušna žlica kravljeg maslaca
40 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja + ekstra za pirjanje
3 limuna
sol, svježe mljeveni papar
Postupak
U tavi zagrijte 40 ml maslinovog ulja na jakoj vatri i pirjajte govedinu dok ne porumeni sa svih strana. U isto vrijeme, u drugom loncu, pirjajte 3 žlice. maslinovog ulja te luk i češnjak na maslacu 1 minutu da puste arome. Dodati junetinu, posuti brašnom i ugasiti sokom od jednog limuna.
Dodajte začine, origano, papar, sol i juhu. Smanjite vatru i kuhajte oko 1 sat i 30 minuta.
Nakon što jelo ostane s umakom, dodajte sok od dva limuna. Poslužite s krumpirićima i dosta umaka.
časopis za masline.gr