Hrana koja miriše na ljeto sa sezonskim povrćem, a sve kuhano u loncu. Jednostavno divno!
od Sotiris Evangelos
spreman za 50′
Materijali
1 šalica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 narezana luka
2-3 češnja češnjaka nasjeckana
2 kockice patlidžana
2 krumpira narezana na kockice
2 tikvice narezane na kockice
1 zelena paprika, izrezana na komade
2 mrkve na kolutove
300 g mahune svježe, očišćene
3 velike zrele rajčice, oguljene, narezane na kockice
½ vezice nasjeckanog peršina
nekoliko grančica svježe metvice
150 g kriška kozjeg sira
sol, svježe mljeveni papar
Postupak
U loncu zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri pa pirjajte luk i češnjak uz stalno miješanje kuhačom dok ne puste arome. Dodati sve povrće i miješati dok se ne naulji i oboji.
Dodajte rajčicu, peršin, sol i papar. Ulijte pola šalice vode i pojačajte vatru da hrana prokuha.
Zatim smanjite vatru, poklopite i pirjajte dok povrće ne omekša, a umak se zgusne.
Maknite s vatre i pospite nasjeckanom mentom i izmrvljenom fetom. Ostavite hranu da odstoji 1 minutu prije posluživanja.
časopis za masline.gr