Tepsija Tepsija sa feta sirom | zarpanews.gr

Hrana koja miriše na ljeto sa sezonskim povrćem, a sve kuhano u loncu. Jednostavno divno!

od Sotiris Evangelos

spreman za 50′

Materijali

1 šalica ekstra djevičanskog maslinovog ulja

2 narezana luka

2-3 češnja češnjaka nasjeckana

2 kockice patlidžana

2 krumpira narezana na kockice

2 tikvice narezane na kockice

1 zelena paprika, izrezana na komade

2 mrkve na kolutove

300 g mahune svježe, očišćene

3 velike zrele rajčice, oguljene, narezane na kockice

½ vezice nasjeckanog peršina

nekoliko grančica svježe metvice

150 g kriška kozjeg sira

sol, svježe mljeveni papar

Postupak

U loncu zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri pa pirjajte luk i češnjak uz stalno miješanje kuhačom dok ne puste arome. Dodati sve povrće i miješati dok se ne naulji i oboji.

Dodajte rajčicu, peršin, sol i papar. Ulijte pola šalice vode i pojačajte vatru da hrana prokuha.

Zatim smanjite vatru, poklopite i pirjajte dok povrće ne omekša, a umak se zgusne.

Maknite s vatre i pospite nasjeckanom mentom i izmrvljenom fetom. Ostavite hranu da odstoji 1 minutu prije posluživanja.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki