Tikvice punjene rižom i gljivama

Predivno jelo koje nema na čemu pozavidjeti na okusu od svog pandana s mesom.

od strane Dine Nikolaou

Spremno za 1:10′

Materijali

6 velikih bundeva, debelih, prepolovljenih

400 g bijele gljive, nasjeckane

1 šalica Carolina riže

4-5 svježih glavica luka nasjeckanih

1 režanj češnjaka nasjeckan

1 šalica ekstra djevičanskog maslinovog ulja

1/4 žličice piment, ribani

½ žličice slatki korijander u prahu

2 limuna

2 litre svježeg ili kockica temeljca od organskog povrća

1½ žličice juha od kukuruznog brašna

sol, svježe mljeveni papar

Postupak

Bundeve dobro operite i osušite. Prerežite ih na pola i sa prerezane strane žlicom izvadite mrvice. Rukama istisnite mrvice i sitno nasjeckajte.

U većoj zdjeli pomiješajte nasjeckane šampinjone, bundevine mrvice, rižu, češnjak, luk, mljevenu piment, korijander, sok i koricu 1 limuna i pola maslinovog ulja.

Sa nezarezane strane svake tikvice nožem zarežite komadić (da stoje) i žlicom ih dobro napunite smjesom.

Stavite bundeve uspravne u široku i plitku posudu s otvorom prema gore. Lonac do pola napunite temeljcem od povrća koliko je potrebno, dodajte ostatak maslinovog ulja i poklopite poklopcem. Hranu kuhajte oko 45 minuta na srednjoj vatri.

Žlicom zagrabite dovoljno soka iz lonca i stavite ga u zdjelu. Dodajte sok i koricu drugog limuna.

U manjoj zdjelici razmutite kukuruzno brašno s dvije-tri žlice vode i dodajte u zdjelu s temeljcem. Dobro izmiješajte i ulijte smjesu u lonac. Dobro i pažljivo protresite da se umak posvuda rasporedi, pustite da jelo prokuha na vatri i odmah poslužite.

Savjeti

Neposna varijanta: Smanjite količinu gljiva na 250g. i rižu na pola i dodati 250gr. mljevena puretina, piletina ili čak govedina ako želite.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki