Zaista divan desert
Materijali
1 žličica kristalni šećer
1 žličica ekstrakt vanilije
1/3 sp. čaj vrući espresso
1 žličica kukuruzno brašno
2 žlice. sitni šećer
1 žličica vanilija
2 sp. čaja hladno mlijeko
230 gr. mascarpone sira, na sobnoj temperaturi
1 sp. vrhnja čaja, vrlo hladnog
300 gr. vanilin kolačići, plus još za preljeve
5 banana, narezanih
Provedba
U maloj zdjeli pomiješajte šećer, ekstrakt vanilije i espresso i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
U velikoj zdjeli umutite 1 žlicu. kukuruznog brašna, 2 žlice. sitnog šećera, 1 žličica. vaniliju i mlijeko dok ne dobijete glatku smjesu.
U drugoj većoj posudi tucite mascarpone i vrhnje 6-8 minuta.
U kremu od vanilije umiješajte šlag.
Stavite sloj oblatni od vanilije na dno srednje velike Pyrex posude. Kistom za tijesto utapkajte smjesu za espresso na vrh kolačića. Položite sloj kriški banane na vrh kolačića, a zatim rasporedite ravnomjerni sloj sladoleda od vanilije na vrh. Ponovite da napravite ukupno 3 sloja. Po vrhu pospite mljevenim cimetom.
Prekrijte posudu prozirnom folijom i stavite u hladnjak na najmanje 1 sat ili najviše 1 dan, dok ne budete spremni za posluživanje.
Poslužite s još vanilin oblatni za preljev.
zvijer vijesti.gr