Bogat obrok kremaste teksture
Materijali
- 500 gr. farfalle tjestenina
- 250 gr. goveđa kobasica, nasjeckana
- 1 sp. čajna bundeva, narezana na kockice
- 1 1/2 sp. čaj od špinata
- 1/2 crvenog luka nasjeckanog
- 1/2 sp. čaj s vrhnjem
- 2 češnja češnjaka sitno nasjeckana
- 1/4 sp. ribanog parmezana
- 1/8 sp. čaj maslinovo ulje
- 1/2 prstohvata čili pahuljica
- Posolite i popaprite po ukusu
- 1/8 sp. čajni orasi, zdrobljeni
Provedba
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
- U velikoj zdjeli pomiješajte bundevu i luk s 2 žlice maslinovog ulja, soli i papra.
- Raširite bundevu na lim za pečenje u jednom sloju i pecite u pećnici 30 minuta. Izvadite i ostavite sa strane.
- Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Ocijedite, uz 1 šalicu vode od tjestenine.
- Zagrijte preostalo ulje u velikoj tavi. Dodajte goveđu kobasicu i kuhajte 8-10 minuta uz redovito miješanje ili dok ne bude kuhano.
- Dodajte češnjak i čili i miješajte dok ne omekšaju. Zatim dodajte špinat i kuhajte dok ne počne venuti.
- Dodajte vrhnje i 2/3 parmezana i miješajte dok ne postane glatko. Dodajte pečenu bundevu i začinite solju i paprom.
- Prelijte tjesteninu umakom, po potrebi razrijedite s malo vode od tjestenine.
- Poslužite s parmezanom i orasima.
zvijer vijesti.gr