Zagreba Lajfhaki

Tjestenina s kobasicama, špinatom i žutom bundevom

Bogat obrok kremaste teksture

Materijali

  • 500 gr. farfalle tjestenina
  • 250 gr. goveđa kobasica, nasjeckana
  • 1 sp. čajna bundeva, narezana na kockice
  • 1 1/2 sp. čaj od špinata
  • 1/2 crvenog luka nasjeckanog
  • 1/2 sp. čaj s vrhnjem
  • 2 češnja češnjaka sitno nasjeckana
  • 1/4 sp. ribanog parmezana
  • 1/8 sp. čaj maslinovo ulje
  • 1/2 prstohvata čili pahuljica
  • Posolite i popaprite po ukusu
  • 1/8 sp. čajni orasi, zdrobljeni

Provedba

  • Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  • U velikoj zdjeli pomiješajte bundevu i luk s 2 žlice maslinovog ulja, soli i papra.
  • Raširite bundevu na lim za pečenje u jednom sloju i pecite u pećnici 30 minuta. Izvadite i ostavite sa strane.
  • Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Ocijedite, uz 1 šalicu vode od tjestenine.
  • Zagrijte preostalo ulje u velikoj tavi. Dodajte goveđu kobasicu i kuhajte 8-10 minuta uz redovito miješanje ili dok ne bude kuhano.
  • Dodajte češnjak i čili i miješajte dok ne omekšaju. Zatim dodajte špinat i kuhajte dok ne počne venuti.
  • Dodajte vrhnje i 2/3 parmezana i miješajte dok ne postane glatko. Dodajte pečenu bundevu i začinite solju i paprom.
  • Prelijte tjesteninu umakom, po potrebi razrijedite s malo vode od tjestenine.
  • Poslužite s parmezanom i orasima.

zvijer vijesti.gr

Exit mobile version