Ukusno i apsolutno zdravo
Materijali
3 žlice maslinovog ulja, podijeljene
1 srednja tikvica, narezana na kockice
1 srednje žuta ljetna tikva, narezana na kockice
1 srednja glavica luka, sitno nasjeckana
1 srednji patlidžan, oguljen i narezan na kockice
2 sp. čaja svježe narezane gljive
2 češnja češnjaka sitno nasjeckana
3/4 žličice mljevena crvena paprika
1 limenka pasirane rajčice
1/2 žličice sol
1/2 žličice papar
1 žlica nasjeckanog svježeg origana ili 1 žlica. sušeni origano
1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
3 žlice nasjeckanog svježeg bosiljka ili 1 žlica osušenog bosiljka, podijeljeno
1 paket tjestenine
1/2 sp. ribanog parmezana
Provedba
U loncu zagrijte 1 žlicu ulja na srednje jakoj vatri. Dodajte tikvice i žutu tikvu, kuhajte i miješajte dok ne omekšaju. Izvadite iz lonca.
U istom loncu zagrijte 1 žlicu ulja na srednje jakoj vatri. Dodajte luk, patlidžan i gljive, kuhajte i miješajte dok ne omekšaju. Dodajte češnjak i papar u listićima i kuhajte još 1 minutu.
Rajčice ulijte u lonac, posolite i popaprite. Umiješajte origano, peršin i pola bosiljka i pustite da zavrije. Smanjite vatru i kuhajte nepoklopljeno 15 minuta uz povremeno miješanje.
U međuvremenu skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Ocijedite i dodajte špagete i tikvice u mješavinu povrća. Prelijte preostalim uljem i promiješajte. Dodajte sir i preostali bosiljak.
zvijer vijesti.gr