Zagreba Lajfhaki

Tjestenina s ljetnim povrćem | zarpanews.gr

Ukusno i apsolutno zdravo

Materijali

3 žlice maslinovog ulja, podijeljene

1 srednja tikvica, narezana na kockice

1 srednje žuta ljetna tikva, narezana na kockice

1 srednja glavica luka, sitno nasjeckana

1 srednji patlidžan, oguljen i narezan na kockice

2 sp. čaja svježe narezane gljive

2 češnja češnjaka sitno nasjeckana

3/4 žličice mljevena crvena paprika

1 limenka pasirane rajčice

1/2 žličice sol

1/2 žličice papar

1 žlica nasjeckanog svježeg origana ili 1 žlica. sušeni origano

1 žlica nasjeckanog svježeg peršina

3 žlice nasjeckanog svježeg bosiljka ili 1 žlica osušenog bosiljka, podijeljeno

1 paket tjestenine

1/2 sp. ribanog parmezana

Provedba

U loncu zagrijte 1 žlicu ulja na srednje jakoj vatri. Dodajte tikvice i žutu tikvu, kuhajte i miješajte dok ne omekšaju. Izvadite iz lonca.

U istom loncu zagrijte 1 žlicu ulja na srednje jakoj vatri. Dodajte luk, patlidžan i gljive, kuhajte i miješajte dok ne omekšaju. Dodajte češnjak i papar u listićima i kuhajte još 1 minutu.

Rajčice ulijte u lonac, posolite i popaprite. Umiješajte origano, peršin i pola bosiljka i pustite da zavrije. Smanjite vatru i kuhajte nepoklopljeno 15 minuta uz povremeno miješanje.

U međuvremenu skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Ocijedite i dodajte špagete i tikvice u mješavinu povrća. Prelijte preostalim uljem i promiješajte. Dodajte sir i preostali bosiljak.

zvijer vijesti.gr

Exit mobile version