Tjestenina s lososom i crvenim umakom

Za obrok bogatog okusa i jake arome

Materijali

400 gr. tjestenina

2 žlice maslinovog ulja

400 gr. losos bez kostiju

1/4 žličice sol

1/4 žličice crni papar

1 srednja glavica luka, sitno nasjeckana

2 češnja češnjaka nasjeckana

500 gr. umak od rajčice

1 žlica paste od rajčice

1/2 žličice sušeni timijan

1 žličica šećer

3 žlice vrhnja

Za posluživanje: ribani parmezan, crni papar, svježi bosiljak

Provedba

Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju, ocijedite i ostavite 1 šalicu vode za kuhanje tjestenine.

Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri.

Filete lososa posolite i popaprite te ih stavite u tavu s kožom prema gore.

Pržite losos 3 minute, dok ne porumeni, zatim ga okrenite i pomaknite na jednu stranu tave.

Dodajte luk na preostalo mjesto u tavi. Kuhajte na srednjoj vatri 3-4 minute uz povremeno miješanje dok ne omekša.

Umiješajte nasjeckani češnjak i kuhajte još 30 sekundi.

Dodajte umak od rajčice, pastu od rajčice, sušeni timijan i šećer. Promiješajte ih i ostavite da se kuhaju 2-3 minute.

Izlomite losos na grube komade stražnjom stranom vilice.

Umiješajte vrhnje u umak i dodajte kuhanu tjesteninu u tavu zajedno s dobrom žlicom (oko 1/4 šalice) vode od kuhanja tjestenine. Dobro promiješajte.

Tjesteninu poslužite na tanjure i ukrasite s malo ribanog parmezana, crnog papra i nekoliko listića svježeg bosiljka.

zvijer vijesti.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki