Za obrok bogatog okusa i jake arome
Materijali
400 gr. tjestenina
2 žlice maslinovog ulja
400 gr. losos bez kostiju
1/4 žličice sol
1/4 žličice crni papar
1 srednja glavica luka, sitno nasjeckana
2 češnja češnjaka nasjeckana
500 gr. umak od rajčice
1 žlica paste od rajčice
1/2 žličice sušeni timijan
1 žličica šećer
3 žlice vrhnja
Za posluživanje: ribani parmezan, crni papar, svježi bosiljak
Provedba
Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju, ocijedite i ostavite 1 šalicu vode za kuhanje tjestenine.
Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri.
Filete lososa posolite i popaprite te ih stavite u tavu s kožom prema gore.
Pržite losos 3 minute, dok ne porumeni, zatim ga okrenite i pomaknite na jednu stranu tave.
Dodajte luk na preostalo mjesto u tavi. Kuhajte na srednjoj vatri 3-4 minute uz povremeno miješanje dok ne omekša.
Umiješajte nasjeckani češnjak i kuhajte još 30 sekundi.
Dodajte umak od rajčice, pastu od rajčice, sušeni timijan i šećer. Promiješajte ih i ostavite da se kuhaju 2-3 minute.
Izlomite losos na grube komade stražnjom stranom vilice.
Umiješajte vrhnje u umak i dodajte kuhanu tjesteninu u tavu zajedno s dobrom žlicom (oko 1/4 šalice) vode od kuhanja tjestenine. Dobro promiješajte.
Tjesteninu poslužite na tanjure i ukrasite s malo ribanog parmezana, crnog papra i nekoliko listića svježeg bosiljka.
zvijer vijesti.gr