Tjestenina s pestom i piletinom

Pileća pesto tjestenina je kremasta s parmezanom, mozzarellom i gustim vrhnjem. Pesto od svježeg bosiljka oblaže ovu tjesteninu, a piletina daje savršen okus svakom zalogaju. Ovo je brz i jednostavan recept koji će se svidjeti svima!

Pogledajte recept

  1. Maslinovo ulje: Najboljeg je okusa i odlična je osnova za umak.
  2. Pileća prsa: Možete koristiti bilo koji dio piletine koji želite, samo narežite piletinu na dobre komade.
  3. Luk: možete dodati mladi luk ili luk u prahu kako biste olakšali.
  4. Sušeni talijanski začini: tako dobro ide uz pesto!
  5. Košer sol: Visoka kvaliteta soli je važna.
  6. Maslac: Za pirjanje češnjaka.
  7. Češnjak: Za svježi okus koji se savršeno slaže s bosiljkom.
  8. Pileći temeljac: Za pripremu umaka. Možete koristiti vodu za tjesteninu.
  9. Teška krema: Puno vrhnja čini umak tako gustim i kremastim!
  10. Parmezan: Idealan je uz ovaj umak.
  11. Mozzarella sir: Topi se u umaku!
  12. Pesto od bosiljka: Možete koristiti domaći ili kupiti gotov
  13. Tjestenina Pennes: Možete odabrati bilo koju tjesteninu koju želite.
  14. Sol i papar: Začiniti piletinu.

Za pripremu recepta potrebno je 20 minuta.

  • Dodajte maslinovo ulje u tavu na srednje jakoj vatri. Dodajte narezanu piletinu, luk u prahu, talijanski začin i sol u tavu. Miješajte i kuhajte dok piletina izvana ne porumeni i skuha se. Izvadite iz posude i ostavite sa strane.
  • U istu tavu dodajte maslac i češnjak. Otopite maslac i pirjajte češnjak 30 sekundi.
  • Napravite umak: u tavu dodajte pileći temeljac, vrhnje, parmezan i mozzarella. Pjenjačom sjedinite i nastavite miješati te kuhajte umak na srednje jakoj vatri. Pirjajte 5-10 minuta ili dok se umak ne počne zgušnjavati.
  • Napravite tjesteninu: Dok se umak zgušnjava, skuhajte tjesteninu u loncu prema uputama na pakiranju dok ne postane al dente. Ocijedite i ostavite sa strane.
  • Sve zajedno sjediniti: Kad se umak zgusnuo, u tavu s umakom dodajte kuhanu piletinu, kuhanu tjesteninu i pesto umak. Promiješajte da se sjedini i kuhajte dok se ne zagrije.
  • Po želji dodatno začinite solju, paprom i listićima crvene paprike.
  • Ukrasite dodatnim parmezanom i uživajte!

enikos.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki