Tjestenina sa grilovanim feta sirom i cherry rajčicama

Komponente

600 gr. Cherry rajčice

1 luk

50 gr. masline, narezane na ploške

1 žlica kristalni šećer

1 žlica origano

3-4 žlice. maslinovo ulje

papar

200 gr. kriška

1 prstohvat bukova

sol

500 gr. školjke, tjestenina
Za posluživanje

origano

maslinovo ulje

papar

Metoda izvršenja

Kuhajmo…

Zagrijte pećnicu na 200°C na zraku.

U tepsiju 28×36 cm stavite cherry rajčice, sitno narezan luk, masline, šećer, origano, maslinovo ulje, papar i dobro promiješajte.

Napravite razmak u sredini tepsije i stavite fetu.

Pospite bukovom i pecite 20-30 minuta.

Posebnom spravom za pire ili vilicom dobro pritisnite cherry rajčice s feta ploškom da se otope i pomiješaju.

U isto vrijeme tjesteninu stavite u lonac posoljene vode i prokuhajte prema uputama na pakiranju.

Procijedite, ostavite vodu i prebacite na pladanj s cherry rajčicama i feta sirom. Ako je potrebno više vlage, dodajte malo vode u kojoj se tjestenina kuhala.

Poslužite s origanom, maslinovim uljem i paprom.

akispetretzikis.com

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki