Zagreba Lajfhaki

Toksikolog Negrebetsky naveo je glavne izvore trovanja hranom

Najčešći izvor trovanja kod kuće su mliječni proizvodi. Od njih možete dobiti brucelozu, salmonelozu i druge opasne bolesti, rekao je kemičar-toksikologinja Vadim Negrebetsky.

Kako bi se rizici sveli na najmanju moguću mjeru, stručnjak preporučuje kupnju proizvoda poznatih proizvođača u pouzdanim trgovinama i odbijanje rinfuznog mlijeka.

Toksikolog je naveo i simptome trovanja hranom. U pravilu, osoba pod tim okolnostima osjeća slabost, ima obilno znojenje na pozadini proljeva, oštru bol u abdomenu, mučninu i povraćanje. Istodobno, stupanj njihove manifestacije ovisi o različitim čimbenicima, uključujući dob, zdravstveno stanje itd.

Pet mitova o prednostima pijenja puno vode

“Postupci koji se mogu provesti kod kuće prije dolaska hitne pomoći su jednostavni: umjetno izazvano povraćanje, za što postoje mnoge narodne metode, pranje crijeva klizmom. Zatim – enterosorbenti”, stručnjak je izrazio svoje preporuke.

Međutim, naglasio je da se lijekovi trebaju koristiti prema liječničkom receptu, a uporaba klistira nije sigurna za djecu u nedostatku određenih medicinskih vještina.

/Zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!

Exit mobile version