Topla salata od poriluka sa slanutkom i crvenom paprikom

Hranjiva i ukusna salata sa slanutkom i povrćem koja lako može postati glavno jelo.

spreman za 13:30′

od strane Dine Nikolaou

Materijali

300 g slanutak, namočen preko noći

1 list lovora

8-10 poriluka (bijeli i nježno zeleni dio), u komadima od 4-5 cm.

100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja

3 velike paprike Florinis narezati na trakice debljine 1 cm.

3 svježa luka, nasjeckana

150 g sušene rajčice na ulju, ocijeđene, narezane na tanke trakice

2 žličice blaga juha od senfa

3 žličice žlice balzamičnog octa

½ vezice kopra (bez peteljki), nasjeckanog

sol, svježe mljeveni papar

Postupak

Namočeni slanutak i lovorov list stavite u lonac s puno hladne vode i kuhajte 1 sat. Ocijedite slanutak u cjedilu, bacite lovorov list i ostavite sa strane.

Poriluk lagano narežite po dužini i isperite vodom. Lonac s puno posoljene vode stavite na vatru i čim prokuha ubacite nasjeckani poriluk. Kuhajte ih 20 minuta i premjestite ih šupljikavom žlicom u cjedilo da se ocijede.

Zagrijte pola maslinovog ulja u velikoj tavi koja se ne lijepi na srednje jakoj vatri. Dodajte paprike i pirjajte 4-5 minuta dok ne omekšaju, miješajući kuhačom. Dodajte luk i nastavite pirjati još 2 minute. Dodajte kuhani slanutak, poriluk i sušene rajčice te promiješajte.

U manjoj posudi pomiješajte preostalo maslinovo ulje, senf, ocat, kopar, sol i svježe mljeveni papar. Smjesu izliti u pleh i dobro protresti pleh da se svi sastojci sjedine. Salatu prebacite na tanjur i odmah poslužite.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki