Zagreba Lajfhaki

Torte s čokoladnim ganacheom i jagodama

Predivan spoj čokolade i jagode u kombinaciji s tartom koji može biti jedinstveni prilog uz kavu.

od Argyrosa Barbarigoua

Materijali

1 doza tart tijesta

Za nadjev

250 g džema od jagoda

300 g kuverture

250 ml vrhnja

1 žlica puna maslaca

1 prstohvat soli

svježe jagode za ukras

šećer u prahu

Provedba

Tart pripremite prema osnovnom tijestu za slatke i slane torte ili prema osnovnom receptu za slatko tijesto za tart.

Razvaljajte tijesto u tanki list debljine 0,5 cm i izrežite 6 diskova za pojedinačne tartlete.

Premažite kolače maslacem.

Raširite svaki disk tijesta na pojedinačni kalup za tart. Poravnajte rubove, izbodite površinu vilicom i zamrznite.

Pecite tart prema uputama u receptu.

Nakon što su torte pečene, ravnomjerno rasporedite pekmez, rasporedite ga po torti i nastavite peći 3 minute. Neka se ohlade.

U posudi sitno nasjeckajte čokoladu, dodajte maslac i sol.

Stavite vrhnje u lonac i pustite da zavrije.

Prelijte vrhnje preko čokolade.

Ostavite 1′ pa miješajte kuhačom dok smjesa ne postane sjajna i lagano se zgusne.

Pustite da se tekuća čokolada malo ohladi.

Ravnomjerno rasporedite čokoladu po kolačićima.

Stavimo ih u hladnjak i ostavimo najmanje 2 sata, dok se krema ne smrzne i stabilizira.

Torte ukrasite svježim jagodama i pospite s malo praška za pecivo.

argiro.gr

Exit mobile version