Predivan spoj čokolade i jagode u kombinaciji s tartom koji može biti jedinstveni prilog uz kavu.
od Argyrosa Barbarigoua
Materijali
1 doza tart tijesta
Za nadjev
250 g džema od jagoda
300 g kuverture
250 ml vrhnja
1 žlica puna maslaca
1 prstohvat soli
svježe jagode za ukras
šećer u prahu
Provedba
Tart pripremite prema osnovnom tijestu za slatke i slane torte ili prema osnovnom receptu za slatko tijesto za tart.
Razvaljajte tijesto u tanki list debljine 0,5 cm i izrežite 6 diskova za pojedinačne tartlete.
Premažite kolače maslacem.
Raširite svaki disk tijesta na pojedinačni kalup za tart. Poravnajte rubove, izbodite površinu vilicom i zamrznite.
Pecite tart prema uputama u receptu.
Nakon što su torte pečene, ravnomjerno rasporedite pekmez, rasporedite ga po torti i nastavite peći 3 minute. Neka se ohlade.
U posudi sitno nasjeckajte čokoladu, dodajte maslac i sol.
Stavite vrhnje u lonac i pustite da zavrije.
Prelijte vrhnje preko čokolade.
Ostavite 1′ pa miješajte kuhačom dok smjesa ne postane sjajna i lagano se zgusne.
Pustite da se tekuća čokolada malo ohladi.
Ravnomjerno rasporedite čokoladu po kolačićima.
Stavimo ih u hladnjak i ostavimo najmanje 2 sata, dok se krema ne smrzne i stabilizira.
Torte ukrasite svježim jagodama i pospite s malo praška za pecivo.
argiro.gr