Trahane sa piletinom i feta sirom

Hranjiv i energičan obrok koji spaja kiselu trahanu s piletinom i fetom, a kuha se jednostavno i brzo u jednom loncu!

Komponente

250 gr. trahana kiselo

500 gr. file od pilećih prsa

100 gr. kriška

1 žlica maslinovo ulje

2 žlice maslac

1 luk

1 sc. češnjak

1 žlica Bukovo

1 pileća kocka

1.200 gr. voda, kuhana

limunova korica, od 1 limuna

limunov sok, od ½ limuna

⅓ vezice peršina

sol

papar

Za posluživanje

kriška

peršin, svježi, nasjeckani

papar, svježe mljeveni

Metoda izvršenja

Kuhajmo…

Stavite duboku tavu ili wok na srednje jaku vatru i pustite da se zagrije.

U rukavicama narežite piletinu na dasci za rezanje na male komadiće i ostavite sa strane.

U tavu ulijte maslinovo ulje, piletinu, sol i papar te izmiješajte hvataljkama.

Dodajte 1 žlicu. maslac, promiješajte protresajući tavu i pirjajte 1-2 minute dok ne počne rumeniti.

Luk i češnjak krupno nasjeckajte i ostavite sa strane.

Premjestite piletinu u zdjelu i dodajte luk i češnjak u tavu.

Dodamo još 1 žlicu. maslac, bukovu i pileću kocku, promiješajte i pirjajte 2-3 minute dok se luk ne karamelizira.

Dodajte trahanu, promiješajte i dodajte vodu.

Ponovno promiješajte, smanjite vatru i dodajte piletinu.

Pospite s malo soli i papra i pirjajte 10-15 minuta, miješajući drvenom kuhačom svake 2-3 minute da se trahane ne zalijepe.

Posudu maknite s vatre, dodajte koricu i limunov sok te promiješajte.

Peršin nasjeckajte, fete izlomite rukama i dodajte u tavu.

Podijelite na tanjure i poslužite s dodatnom fetom, peršinom i paprom.

akispetretzikis.com

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki