Trik za održavanje svježine avokada

Avokado je moćna, zdrava namirnica koju bi svatko mogao koristiti dodajući svojoj prehrani. Istraživanja pokazuju da može podržati zdravlje kardiovaskularnog sustava, pridonijeti zdravom mršavljenju i upravljanju tjelesnom težinom, pomoći u zdravlju očiju i pomoći u poboljšanju ukupne kvalitete prehrane.

Mnoge od ovih čudesnih zdravstvenih dobrobiti povezanih s ovim voćem zahvaljuju se nutrijentima koji se nalaze u avokadu, poput vlakana, vitamina B6, folata, magnezija i višestruko nezasićenih masnih kiselina.

Osim svojih nutritivnih prednosti, avokado je i nevjerojatno svestrano voće. Možete ih jesti same, dodati u smoothieje, s njima raditi umake i uključiti ih u niz jela različitih stilova.

Međutim, ova omiljena hrana ima jednu veliku manu: vrlo se brzo kvari, prije nego što je možete upotrijebiti.

Postoji li način da avokado duže ostane svjež?

Prema Nateu Bergu, kuharu koji je obučavao američki kulinarski institut za UNFI, obično možete znati je li avokado spreman prema tome kako ga osjećate u ruci.

“Kada tražite zreli avokado, pritisnite nježno dlanom, a ne prstima”, kaže Berg za Jedite ovo, ne ono! “Ako je zreo i spreman za jelo, avokado će biti čvrst.”

Još jedan trik koji ste vjerojatno čuli je da ako je jarko zelen, avokado je spreman za jelo”, kaže Berg. Ali ako je vidljiva smeđa boja, avokado je možda prezreo.

Također biste trebali razmisliti o tome kada planirate upotrijebiti avokado kada ga pokušavate kupiti u trgovinama. Na primjer, ako vam treba avokado isti dan kad kupujete, upotrijebite trikove iznad kako biste pronašli onaj koji je zreo i spreman.

Kako ćeš ih čuvati više dana

“Ako mu trebate produljiti rok trajanja, zamotajte svaki avokado pojedinačno u plastičnu foliju i čuvajte u hladnjaku”, kaže kuharica Melanie Underwood iz Gather Culinary. “U idealnom slučaju, učinite to prije nego što sazrije – iako će u svakom slučaju usporiti proces sazrijevanja

Osim toga, možete ih držati u zamrzivaču. Ovo je jako dobar savjet ako ih planirate koristiti u smoothiejima ili umakima jer im zamrzavanje zaista može dati jedinstvenu kremastost kada se pomiješaju.

“Ako su zreli i ne možete ih odmah upotrijebiti, ogulite ih, zgnječite i dodajte žličicu soka od limuna ili limete po avokadu,” kaže Underwood, “Zatim stavite u hermetički zatvorenu posudu ili pokrijte plastikom. kotrljati izravno dodirujući površinu smjese”. Nakon što je ovo gotovo, možete ga staviti u zamrzivač i ostaviti još jedan dan.

Ostavite košticu avokada

Ako želimo potrošiti polovicu avokada, drugu polovicu zajedno s košticom čuvamo u hladnjaku. To će nam pomoći da održimo svježim samo dio koji je pokriven sržom. Stoga će ostatak komada koji dođe u dodir sa zrakom ubrzo oksidirati i izgubiti svježinu.

Metoda luka

1/4 glavice luka narežite na deblje komade. Stavite ih u hermetički zatvorenu posudu i stavite avokado na vrh. Posudu zatvorite poklopcem i čuvajte u hladnjaku. Miris luka pomaže u očuvanju zelene boje i svježine avokada. Osim toga, jedini dio koji dolazi u dodir s lukom je kora avokada, tako da se okus voća ne mijenja. Također, luk kasnije možemo koristiti u nekom drugom receptu.

priče o zdravlju.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki