Zagreba Lajfhaki

Ukusan kolač sa čokoladom i sirom

Mekana i lagana torta koja se topi u ustima pri svakom zalogaju!

Torta od čokolade i sira varijanta je klasične čokoladne torte. Riječ je o neodoljivom desertu koji spaja bogatstvo čokolade i kremastost sirnog namaza u super mekanu i pahuljastu tortu.

Ovaj desert je eksplozija okusa, savršena kombinacija neodoljivog svijeta čokolade i raskoši sira, koji zajedno stvaraju desert koji će biti vrhunac svake prilike.

Sir je svestran sastojak u kuhinji, idealan za slatke ili slane pripreme. Njegova glatka i kremasta tekstura izvrsno se spaja s čokoladom, dodajući desertu dašak slatkoće i jedinstvenu gustoću.

Ovaj sastojak kolaču daje meku teksturu i dašak svježine koji je u kontrastu s bogatstvom čokolade. Njegova svestranost čini ga nezaobilaznim elementom za mnoge recepte za slastice, au ovom se kolaču pokazao kao savršen saveznik za stvaranje nesvakidašnjeg deserta. Čokolada je, s druge strane, jedna od najomiljenijih delicija na svijetu. Dubina okusa i njegov intenzitet lijepo se spajaju s mekoćom sira, stvarajući savršen kontrast.

Materijali

100 gr. 00 brašna

50 gr. krumpirov škrob

130 gr. šećer

3 jaja

250 gr. namaz od krem ​​sira

200 gr. tamna čokolada

100 gr. maslac

1 vrećica praška za pecivo

1 žličica ekstrakta vanilije

1 prstohvat soli

Za posipanje:

Šećer u prahu

Provedba

U zdjelu prvo stavite šećer i jaja te miješajte električnom miješalicom tako da dobijete lisnatu i pjenastu smjesu koja će utrostručiti svoj prvobitni volumen. U ovom trenutku dodajte ekstrakt vanilije i sir sobne temperature, pa ga umiješajte u tijesto.

U ovom trenutku otopite čokoladu s maslacem i pustite da se ohladi, zatim je dodajte u smjesu i ponovno promiješajte da se potpuno sjedini. Dodajte prosijano brašno s kvascem i krumpirovim škrobom te promiješajte.

Završite dodavanjem prstohvata soli. Zatim tijesto prebacite u pleh premazan maslacem i pobrašnjen ili obložen papirom za pečenje. Kolač pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 175 stupnjeva oko 40 minuta. Napravite test čačkalicom nakon 30 minuta da provjerite je li pečeno. Kada je kolač gotov, izvadite ga iz pećnice i ostavite da se potpuno ohladi.

Kolač je gotov, možete ga poslužiti sa šećerom u prahu na vrhu.

jenny.gr

Exit mobile version