Zagreba Lajfhaki

Ukusni kolačići s komadićima bijele čokolade

U svijetu slastica, keksi s komadićima bijele čokolade vrhunska su poslastica za naše okusne pupoljke.

U nastavku vam nudimo sjajan recept za pripremu ove profinjene delicije u udobnosti vlastitog doma.

Sa svježim sastojcima i jednostavnom pripremom, ova kulinarska kreacija obećava da će vas odvesti na putovanje u svijet divnih okusa i mirisa.

Materijali:

– 200 g brašna

– 150g putera, sobne temperature

– 100 g šećera

– 1 jaje

– 1 žličica ekstrakta vanilije

– 1/2 žličice praška za pecivo

– Malo soli

– 150 g bijele čokolade, narezane na sitne komadiće

upute:

1. Zagrijte pećnicu na 180°C.

2. U zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.

3. U velikom loncu umutite maslac i šećer dok ne postane pjenasto.

4. Dodajte jaje i vaniliju, nastavljajući miksati.

5. Postupno dodajte smjesu od koraka 2 do koraka 4, neprestano miješajući.

6. Dodajte komadiće bijele čokolade i ravnomjerno promiješajte.

7. Od smjese oblikujte male loptice i slažite ih na tepsiju obloženu papirom za pečenje.

8. Pecite oko 10-12 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju.

Uživajte u kolačićima uz omiljeni napitak i prepustite se eksplozivnom okusu koji će vas odvesti u nove kulinarske dimenzije!

hernews.gr

Exit mobile version