Ukusni kolačići sa samo 5 jednostavnih sastojaka i bez glutena

Možda zvuči predobro da bi bilo istinito, ali postoji način da napravite nevjerojatne kolačiće s komadićima čokolade koji ne sadrže brašno ili maslac. Tako naši kolačići mogu biti jednako ukusni kao i naši omiljeni klasični kolačići, a pritom se mogu vrlo jednostavno i brzo pripremiti.

Pa pogledajmo recept za uspjeh:

Materijali koji će nam trebati su sljedećih 5:

– Jaja

– Maslac od badema

– Čokoladne kapljice

– Smeđi šećer

– Sol

Postupak

Zagrijte pećnicu na 180°C, a pleh obložite neljepljivim papirom. U velikoj zdjeli umutite 1 šalicu maslaca od badema, 1 šalicu komadića čokolade, 1/2 šalice smeđeg šećera, 2 velika jaja i 1/2 žličice krupne, nerafinirane soli. Sastojke dobro izmiješajte dok se ne sjedine u lijepu smjesu.

Zatim na tepsiju lopticama veličine jušne žlice stavljati kuglice od naše smjese na razmak od 2,5 cm jer će se dizati. Za još ukusniji rezultat, možete dodati dodatne kapi (gorkog ili mlijeka po vašem izboru) u svaku malu kuglicu.

Ostaje ih još samo peći dok ne napuhnu oko 10 minuta nakon što tepsiju nakon 5 minuta okrenete na drugu stranu. Možete ih jesti nakon što ih ostavite na roštilju da se stegne.

Kako su nam izgledali?

Ako želite nešto brzo i jednostavno za svoju poslijepodnevnu poslasticu, što nije previše krivo, onda toplo preporučujemo ovo. Dodajte onoliko dodatnih komadića čokolade koliko želite i uživajte. Da ne govorimo o onima koji boluju od celijakije, koji će ovdje pronaći svoju slatku utjehu, jer ne sadrži gluten koji ih muči! Rezultat je dovoljno mekan da se smatra mekim kolačićima, ali bez lijepljenja za usta. Nedostaje im možda to što nisu dovoljno hrskavi, ali to je nekima možda draže.

Dodatni savjet:

Želite li im dati ekstra slan okus, možete ih, nakon što se ohlade, posuti s malo soli, najbolje sirove, kao u receptu.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki