Stelios Parliaros daje nam recept za divnu ravani, pahuljastu i delikatnog okusa, aromatiziranu slatkim i kiselim notama indijskog kokosa i limuna.
Materijali
Porcije: 20
6 jaja
140 gr. šećer
180 gr. fini griz
100 gr. brašno za sve namjene
50 gr. Indijski kokos
Za sirup
400 ml vode
400 gr. šećer
1 limun, prerezan na pola
100 gr. sušene kokosove pahuljice, za posluživanje
Postupak
Jaja zajedno sa šećerom miješajte mikserom dok ne postanu pjenasta i bijela. Zaustavite mikser i dodajte griz, brašno i kokos te izmiješajte marizom.
Smjesu izliti u maslacem namazan i pobrašnjen pleh veličine 24×24 cm Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 160°C 30′.
Izvadite iz pećnice, ostavite da se ohladi i prelijte toplim sirupom.
Sirup: Vodu, šećer i limun kuhajte 3 minute i toplim sirupom prelijte ravani. Ukrasite osušenim kokosovim brašnama i poslužite.
časopis za masline.gr