Zagreba Lajfhaki

Veganske čokoladne pločice | zarpanews.gr

Ukusno, jednostavno i vegansko: ove pločice Akisa Petretzikisa postat će vaš omiljeni lagani desert

spreman za 10′

Sastojci za 12 porcija:

300 gr. pokrivač

150 gr. marelice, sušene, nasjeckane + dodatak za posluživanje

80 gr. bademi, nekuhani i nesoljeni, nasjeckani + 20 g. cijeli

2 žlice indijski orah, + dodatak za posluživanje

sol

Provedba

Kuverturu narežite na komade i stavite u vatrostalnu zdjelu.

Otopite kuverturu u vodenoj kupki ili u mikrovalnoj pećnici 2 minute na 800 W.

Izvadite zdjelu iz vodene kupke.

U zdjelu dodajte nasjeckane marelice, nasjeckane bademe, indijske oraščiće i sol.

Izmiješati i izliti smjesu u tepsiju 25×35 koju smo obložili papirom za pečenje.

Ravnomjerno rasporedite lopaticom i pospite cijele bademe na razbacana mjesta.

Staviti u frižider i ostaviti 2 sata da se čokolada stegne.

Narežite na komade, pospite dodatnim marelicama, dodatnim kokosom i poslužite.

akispetretzikis.com

Exit mobile version