Vegetarijanska pizza sa arapskom pitom

Domaće tijesto za pizzu ne može se ni sa čim usporediti, ali vidjet ćete da je arapska pita ili souvlaki pita najukusnija tanka, tanka i lagana pizza.

spreman za 35′

od Eleni Psychoulis

Materijali

4 srednje arapske pite ili suvlaki pite

100 g narezane gljive

2 narezane žute paprike, prerezane na pola

2 crvene paprike narezane na pola

Za umak od rajčice

1 paket concache rajčice

2 češnja češnjaka nasjeckana

½ šalice maslinovog ulja

malo šećera

sol

Savjeti

  • Po želji u svaku možete dodati naribanu pizza mozzarellu ili na kraju dodati listiće parmezana.
  • Nemojte prepeći pite kako bi ispale rahle, a sastojci ostali sočni.
  • Povrće možete ispeći i u neprianjajućoj tavi, pirjajući ga na jakoj vatri dok ne omekša.
  • Svježi ili sušeni origano, majčina dušica i bosiljak dobro idu uz pizzu sa začinskim biljem.

Postupak

Prvo pripremite umak od rajčice. Zagrijte ulje u loncu i lagano propirjajte češnjak. Dodati rajčicu, šećer i sol, promiješati i kuhati na srednjoj vatri oko 20 minuta dok se sok od rajčice ne sačuva. Umak ostaviti da se ohladi.

Zagrijte pećnicu na 200°C. Paprike i šampinjone stavite u pleh, poškropite s malo maslinovog ulja, posolite i pecite ih 20 minuta u pećnici.

Umakom od rajčice i povrćem rasporedite pite, poprskajte ih s malo maslinovog ulja i pecite u pećnici 5-6 minuta.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki