Zagreba Lajfhaki

Vegetarijanska pizza sa arapskom pitom

Domaće tijesto za pizzu ne može se ni sa čim usporediti, ali vidjet ćete da je arapska pita ili souvlaki pita najukusnija tanka, tanka i lagana pizza.

spreman za 35′

od Eleni Psychoulis

Materijali

4 srednje arapske pite ili suvlaki pite

100 g narezane gljive

2 narezane žute paprike, prerezane na pola

2 crvene paprike narezane na pola

Za umak od rajčice

1 paket concache rajčice

2 češnja češnjaka nasjeckana

½ šalice maslinovog ulja

malo šećera

sol

Savjeti

  • Po želji u svaku možete dodati naribanu pizza mozzarellu ili na kraju dodati listiće parmezana.
  • Nemojte prepeći pite kako bi ispale rahle, a sastojci ostali sočni.
  • Povrće možete ispeći i u neprianjajućoj tavi, pirjajući ga na jakoj vatri dok ne omekša.
  • Svježi ili sušeni origano, majčina dušica i bosiljak dobro idu uz pizzu sa začinskim biljem.

Postupak

Prvo pripremite umak od rajčice. Zagrijte ulje u loncu i lagano propirjajte češnjak. Dodati rajčicu, šećer i sol, promiješati i kuhati na srednjoj vatri oko 20 minuta dok se sok od rajčice ne sačuva. Umak ostaviti da se ohladi.

Zagrijte pećnicu na 200°C. Paprike i šampinjone stavite u pleh, poškropite s malo maslinovog ulja, posolite i pecite ih 20 minuta u pećnici.

Umakom od rajčice i povrćem rasporedite pite, poprskajte ih s malo maslinovog ulja i pecite u pećnici 5-6 minuta.

časopis za masline.gr

Exit mobile version