Vegetarijanska plata s chutneyjem od kestena

Složite najimpresivniju vegetarijansku platu s domaćim chutneyjem od kestena, ražnjićima od veganskih mesnih okruglica, sirom i cherry rajčicama, arapskim pitama, sirevima, orašastim plodovima i suhim voćem!

Komponente

grami (g)

Provjerite koliko ste sastojaka upotrijebili u receptu ili zabilježite koliko sastojaka imate, a ostale dodajte na popis za kupovinu pritiskom na gumb ispod.

Za ajvar od kestena

400 gr. kesteni, kuhani

1-2 žlice. ulje sjemenki

2 luka

200 gr. kristalni šećer

100 gr. ocat, od bijelog vina

200 gr. voda

½ žlice cimet

1 žlica kurkuma

Za pite

4 arapske pite velike, žitne

½ žlice kurkuma

⅓ c.c. cimet

¼ žličice naribani muškatni oraščić

1-2 žlice. maslinovo ulje

sol

papar

Za sastav

300 gr. veganske mesne okruglice

100 gr. gruyere

150 gr. Cherry rajčice

150 gr. plavi sir

50 gr. orasi

200 gr. marelice, sušene

Metoda izvršenja

Dok kuhate, provjerite korake koje ste dovršili i slijedite recept bez da se izgubite.

Za ajvar od kestena

Stavite wok na srednju vatru, pustite da se zagrije i ulijte ulje sjemenki.

Nasjeckajte luk, stavite ga u wok i dodajte kestene, šećer i ocat.

Promiješajte drvenom kuhačom i pirjajte 1 minutu.

Dodajte vodu, cimet i kurkumu i ponovno promiješajte.

Smanjite vatru i kuhajte 15-20 minuta dok se ne formira ajvar.

Za pite

Zagrijte pećnicu na 200°C na zraku.

Stavite pite na dasku za rezanje jednu na drugu, prvo prepolovite pa polovice poslažite na druge.

Rezati na trakice, prebaciti na pleh i rastanjiti rukama.

Dodajte kurkumu, cimet, muškatni oraščić, sol, papar i maslinovo ulje te izmiješajte rukama.

Prebacite tepsiju u pećnicu i pecite 8-10 minuta uz miješanje svake 3-4 minute da ne zagore već postanu hrskavi.

Izvadite iz pećnice i ostavite sa strane.

Za sastav

Polpete stavite u pleh, prebacite u već zagrijanu pećnicu i pecite 10 minuta.

Izvadite iz pećnice i ostavite sa strane.

Premjestite ajvar u zdjelu, stavite ga na tanjur i dodajte pite.

Polovicu gruyerea narežite na sitne kockice i ostavite sa strane.

Uzimamo 8-10 štapića, naizmjenično propasiramo komad gruyerea, mesnu okruglicu i cherry rajčicu, te prebacimo na tanjur.

Dodajte plavi sir, ostatak graviere, orahe i marelice i poslužite.

akispetretzikis.com

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki