Složite najimpresivniju vegetarijansku platu s domaćim chutneyjem od kestena, ražnjićima od veganskih mesnih okruglica, sirom i cherry rajčicama, arapskim pitama, sirevima, orašastim plodovima i suhim voćem!
Komponente
grami (g)
Provjerite koliko ste sastojaka upotrijebili u receptu ili zabilježite koliko sastojaka imate, a ostale dodajte na popis za kupovinu pritiskom na gumb ispod.
Za ajvar od kestena
400 gr. kesteni, kuhani
1-2 žlice. ulje sjemenki
2 luka
200 gr. kristalni šećer
100 gr. ocat, od bijelog vina
200 gr. voda
½ žlice cimet
1 žlica kurkuma
Za pite
4 arapske pite velike, žitne
½ žlice kurkuma
⅓ c.c. cimet
¼ žličice naribani muškatni oraščić
1-2 žlice. maslinovo ulje
sol
papar
Za sastav
300 gr. veganske mesne okruglice
100 gr. gruyere
150 gr. Cherry rajčice
150 gr. plavi sir
50 gr. orasi
200 gr. marelice, sušene
Metoda izvršenja
Dok kuhate, provjerite korake koje ste dovršili i slijedite recept bez da se izgubite.
Za ajvar od kestena
Stavite wok na srednju vatru, pustite da se zagrije i ulijte ulje sjemenki.
Nasjeckajte luk, stavite ga u wok i dodajte kestene, šećer i ocat.
Promiješajte drvenom kuhačom i pirjajte 1 minutu.
Dodajte vodu, cimet i kurkumu i ponovno promiješajte.
Smanjite vatru i kuhajte 15-20 minuta dok se ne formira ajvar.
Za pite
Zagrijte pećnicu na 200°C na zraku.
Stavite pite na dasku za rezanje jednu na drugu, prvo prepolovite pa polovice poslažite na druge.
Rezati na trakice, prebaciti na pleh i rastanjiti rukama.
Dodajte kurkumu, cimet, muškatni oraščić, sol, papar i maslinovo ulje te izmiješajte rukama.
Prebacite tepsiju u pećnicu i pecite 8-10 minuta uz miješanje svake 3-4 minute da ne zagore već postanu hrskavi.
Izvadite iz pećnice i ostavite sa strane.
Za sastav
Polpete stavite u pleh, prebacite u već zagrijanu pećnicu i pecite 10 minuta.
Izvadite iz pećnice i ostavite sa strane.
Premjestite ajvar u zdjelu, stavite ga na tanjur i dodajte pite.
Polovicu gruyerea narežite na sitne kockice i ostavite sa strane.
Uzimamo 8-10 štapića, naizmjenično propasiramo komad gruyerea, mesnu okruglicu i cherry rajčicu, te prebacimo na tanjur.
Dodajte plavi sir, ostatak graviere, orahe i marelice i poslužite.
akispetretzikis.com